21 °C Budapest

Százszámra újítják fel a szociális bérlakásokat a magyar nagyvárosban

MTI
2013. június 3. 15:03

A Kertvárosi lakótelep 22 társasházában 450 lakás felújítására nyert el pályázaton 1,2 milliárd forintos állami támogatást Tatabánya önkormányzata - jelentette be a város polgármestere hétfői sajtótájékoztatóján.

Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP) ismertette: a jövőre kezdődő beruházás magába foglalja az épületek tető-, homlokzat- és födémfelújítását, szigetelését, a nyílászárók cseréjét, a lépcsőházi bejáratok felújítását, valamint a fűtésrendszer részbeni korszerűsítését, ami rezsimegtakarítást jelent a lakóknak. A beruházásban szereplő lakások többsége önkormányzati tulajdonú, és szociálisan hátrányos helyzetű embereknek ad otthont.

Az önkormányzat kétéves programot dolgozott ki a projekt megvalósítására, ezalatt egy játszóteret is felépítenek, továbbá a terület központjába telepítik a családsegítő szolgálat irodáját, így a korábban nehezen elérhető szolgáltatásokat helyben vehetik igénybe a rászorulók.

 

NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?