Árvíz: megjelentek a katasztrófa vámszedői Pesten

2013. június 5. 09:49

A közelgő árhullám hordalékaként megjelentek a katasztrófa első vámszedői is Budapesten. A Pénzcentrum.hu értesülései szerint idegenek, a katasztrófavédelem munkatársainak kiadva magukat összesítést készítenek a pesti alsórakpart közelében álló ingatlanokról, s az azokban tárolt értékekről. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tagadja, hogy készülne ilyen hivatalos összesítés.

Az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) legfrissebb adatai szerint Budapestnél 664 centiméter a Duna vízszintje. Mindenhol jelentősen emelkedett a folyó vízállása. Nagybajcsnál 691, Komáromnál 626, Esztergomnál 591 centiméteres vízállást mértek legutóbb. Nagymarosnál 570 centiméteres a Duna vízszintje. Az OMIT szerdára virradó éjjel arról tájékoztatott, hogy a korábban várthoz képest egy nappal később várható a Duna áradásának tetőzése. Így a Szigetközben szombaton várható a tetőzés, a nagybajcsi vízmérce 890 centiméteres vízállásánál. Budapesten hétfőn tetőzik a Duna, 875 centiméteres vízállással. Nagymarosnál ugyancsak hétfőre várják a tetőzést, 730 centiméteres vízállásnál.

A fővárosban jelenleg húsz helyszínen folyik védekezés; kiemelt fontosságúnak számít a Margitsziget és a Római part. A Margitszigeten megkezdődött a védmű kiépítése. A fővárosban veszélyhelyzetet hirdettek ki a Duna-menti területekre, tehát az I., a II., a III., a IV. az V., a IX., a XI., a XIII., a XXI. és a XXII. kerületekben.

Megjelentek a katasztrófa vámszedői Budapesten

A közelgő árhullám hordalékaként megjelentek a katasztrófa első vámszedői is Budapesten. A Pénzcentrum.hu értesülései szerint idegenek a katasztrófavédelem munkatársainak kiadva magukat lakásokba csöngetnek be a Belgrád rakparton található társasházakba. Az idegenek arra hivatkoznak, hogy felmérést készítenek - többek között megkérdezik, hányadik emeleten van a lakás, illetve milyen értékek találhatók benne.

Értesítettük az esetről a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságot is, ahol Kisdi Márk Máté szóvivő elmondta: "Az Igazgatóság semmiféle anyagi felmérést - sem telefonon, sem személyesen - nem végez Budapesten. Éppen ezért kérjük a lakosságot, idegeneknek semmiféle információt ne adjanak ki ingatlanjaikról, illetve az azokban tárolt értékekről." A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Pénzcentrum.hu megeresését követően hamarosan közleményt ad ki az esettel kapcsolatban.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Lakossági felhívás!
Lakossági felhívást tett közzé az esetleges bűncselekmények elkerülése érdekében a Budapest Főváros Védelmi Bizottság Operatív Törzse, miután a tudomásukra jutott (A Pénzcentrum.hu tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságot! - a szerk.), hogy ismeretlenek a katasztrófavédelemre hivatkozva telefonon érdeklődnek a lakosságnál vagyontárgyaik biztonságával kapcsolatban.

A bizottság felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy a katasztrófavédelem munkatársai jelenleg semmilyen adatfelmérést nem végeznek a lakosság körében, telefonon tájékoztatást nem kérnek. Amennyiben mégis tájékoztatásra lenne szükségük, azt csakis személyesen, egyenruhában, jelvény viselésével végzik - olvasható a közleményben.

A Pénzcentrum.hu tippjei:

  • Ne engedjünk be idegeneket a lakásba, még az előszobába se!
  • Ne mondjuk meg a nevünket, lakásunk számát!
  • Ne adjuk meg a kapukódot!
  • Ne mondjuk el, jellemzően mikor tartózkodunk otthon!
  • Bármilyen gyanús esetről értesítsük a rendőrséget!

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm