10 °C Budapest

Árverésen vett ingatlanban nyitnak óvodát Budafokon

MTI
2013. május 7. 18:01

Nyilvános árverésen vásárolt meg egy műemléki jellegű épületegyüttest az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye, amely a felújítás után óvodát nyit az ingatlanban.

A XXII. kerületi önkormányzat azt közölte, hogy az adásvételi szerződést kedden írta alá Erdő Péter bíboros és a kerület.

Az egyház 60 millió forintért vette meg a budafoki városközpontban található, 776 négyzetméteres, az 1900-as évek elején épült ingatlant, amely két főépületből és melléképületekből áll.

A közlemény idézte Szabolcs Attila (Fidesz-KDNP) polgármestert és Németh Zoltán (Fidesz) országgyűlési képviselőt, akik elégedettségüknek adtak hangot amiatt, hogy a gyermekeiket vallásos hitben nevelő szülők megtalálják a számukra megfelelő intézményt.

Erdő Péter bíboros pedig azt emelte ki: bízik benne, hogy a katolikus óvoda mellett rövidesen iskolát is sikerül nyitni a városrészben.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?