Elrettentő képek: így ne hirdess meg egy lakást!

2012. március 7. 15:28

Az ingatlanhirdetéseket böngészve borzasztó fotókkal, értelmezhetetlen alaprajzokkal és röhejes, semmitmondó leírásokkal találkozhatunk szerte az interneten. Pedig egy tökéletes hirdetés már fél siker, mely egyértelműen felgyorsítja egy lakás eladását.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Rengeteg pontatlan hirdetési szöveggel és főleg az azokhoz mellékelt rossz, olykor vicces fényképekkel találkozhatunk az ingatlanhirdetések között kutakodva az interneten. Mivel a vevőcsalogatás elengedhetetlen feltétele egy ingatlan eladásának is, érdemes elkerülni az elrettentő szarvashibákat. A lakás eladhatóságát ugyanis egyértelműen felgyorsítja, ha tökéletes a hirdetés, így ugyanis az kitűnik a tömegből.

Bár nem teljesen egyértelmű, mi is történik a kép jobb oldalán, egy azonban biztos, jobb lett volna az "eseményt" legalább utólag levágni a fotóról. (Forrás: dailymail.co.uk)


Ma már alapvető egy hirdetésnél, hogy az ingatlanról kép is fel legyen töltve a hirdetési portálra. Egy-egy rossz kép láttán azonban nem csoda, ha elmegy az érdeklődő kedve a lakás megtekintésétől és azonnal elnavigál az oldalról. Rossz példákkal pedig tele vannak a hirdetési portálok - mint ahogyan az a mellékelt képeken is jól látszik. Éppen ezért érdemes lehet megfontolni, egy profi fotós szerződtetését, egy jól komponált kép ugyanis fél siker.

Csipkerózsikát azért nem ártott volna felkelteni.(Forrás: dailymail.co.uk)


Ha nem rendelkezünk minőségi fotókkal és nem is akarunk pénzt áldozni erre, érdemesebb lehet csak egy alaprajzot mellékelni a hirdetéshez. A Pénzcentrum.hu által megkérdezett szakember szerint azonban ennek is fontos és alapvető kritériumai vannak.

Bár tény, hogy manapság nagy divatja van a tükör előtti aktképeknek, azonban egy ingatlanhirdetésnél semmiképp sem célravezető.(Forrás: dailymail.co.uk)


Az interneten fellelhető igen sematikus alaprajzok, ugyan könnyen érthetőek, de igen kevés műszaki tartalommal bírnak. Általában csak a helyiségek elhelyezkedése felel meg a valóságnak, a szobák, a falak, a nyílások mérete, a belmagasság és egyéb fontos paraméterek (pl. kémények helye, száma) nem derülnek ki - mondta el a lapunk által megkérdezett építészmérnök.

Talán jobb lett volna, ha napfürdöző barátunk leevezett volna a képről.(Forrás: dailymail.co.uk)


Emiatt érdemes lehet szakember segítségét kérni, aki a részletes felmérést követően elkészíti a megfelelő, jól értelmezhető alaprajzot, látványterveket. Igény esetén koncepcióterveket is kérhetünk egy tervezőtől, melyek megmutatják a leendő tulajdonosnak, mit is lehetne kihozni a lakásból egy átalakítással.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Inkább ciki, mint vevőcsalogató. Vagy a lányok is az ingatlanhoz járnak? (Forrás: dailymail.co.uk)


Természetesen a szöveges részre is figyelni kell. Szakértők szerint érdemes az arany középút szabályát követni. Ennek megfelelően egy jó hirdetés tehát nem tartalmaz túl kevés információt, de túl sokat se. Így egy leírásban alapvető, hogy az irányáron túl az utcanév, a lakás alapterülete, a ház jellege, a szobák száma, esetleg az ingatlan tájolása és extrái mindenképp legyenek benne.

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06