5 °C Budapest

Elrettentő képek: így ne hirdess meg egy lakást!

2012. március 7. 15:28

Az ingatlanhirdetéseket böngészve borzasztó fotókkal, értelmezhetetlen alaprajzokkal és röhejes, semmitmondó leírásokkal találkozhatunk szerte az interneten. Pedig egy tökéletes hirdetés már fél siker, mely egyértelműen felgyorsítja egy lakás eladását.

Rengeteg pontatlan hirdetési szöveggel és főleg az azokhoz mellékelt rossz, olykor vicces fényképekkel találkozhatunk az ingatlanhirdetések között kutakodva az interneten. Mivel a vevőcsalogatás elengedhetetlen feltétele egy ingatlan eladásának is, érdemes elkerülni az elrettentő szarvashibákat. A lakás eladhatóságát ugyanis egyértelműen felgyorsítja, ha tökéletes a hirdetés, így ugyanis az kitűnik a tömegből.

Bár nem teljesen egyértelmű, mi is történik a kép jobb oldalán, egy azonban biztos, jobb lett volna az "eseményt" legalább utólag levágni a fotóról. (Forrás: dailymail.co.uk)


Ma már alapvető egy hirdetésnél, hogy az ingatlanról kép is fel legyen töltve a hirdetési portálra. Egy-egy rossz kép láttán azonban nem csoda, ha elmegy az érdeklődő kedve a lakás megtekintésétől és azonnal elnavigál az oldalról. Rossz példákkal pedig tele vannak a hirdetési portálok - mint ahogyan az a mellékelt képeken is jól látszik. Éppen ezért érdemes lehet megfontolni, egy profi fotós szerződtetését, egy jól komponált kép ugyanis fél siker.

Csipkerózsikát azért nem ártott volna felkelteni.(Forrás: dailymail.co.uk)


Ha nem rendelkezünk minőségi fotókkal és nem is akarunk pénzt áldozni erre, érdemesebb lehet csak egy alaprajzot mellékelni a hirdetéshez. A Pénzcentrum.hu által megkérdezett szakember szerint azonban ennek is fontos és alapvető kritériumai vannak.

Bár tény, hogy manapság nagy divatja van a tükör előtti aktképeknek, azonban egy ingatlanhirdetésnél semmiképp sem célravezető.(Forrás: dailymail.co.uk)


Az interneten fellelhető igen sematikus alaprajzok, ugyan könnyen érthetőek, de igen kevés műszaki tartalommal bírnak. Általában csak a helyiségek elhelyezkedése felel meg a valóságnak, a szobák, a falak, a nyílások mérete, a belmagasság és egyéb fontos paraméterek (pl. kémények helye, száma) nem derülnek ki - mondta el a lapunk által megkérdezett építészmérnök.

Talán jobb lett volna, ha napfürdöző barátunk leevezett volna a képről.(Forrás: dailymail.co.uk)


Emiatt érdemes lehet szakember segítségét kérni, aki a részletes felmérést követően elkészíti a megfelelő, jól értelmezhető alaprajzot, látványterveket. Igény esetén koncepcióterveket is kérhetünk egy tervezőtől, melyek megmutatják a leendő tulajdonosnak, mit is lehetne kihozni a lakásból egy átalakítással.

Inkább ciki, mint vevőcsalogató. Vagy a lányok is az ingatlanhoz járnak? (Forrás: dailymail.co.uk)


Természetesen a szöveges részre is figyelni kell. Szakértők szerint érdemes az arany középút szabályát követni. Ennek megfelelően egy jó hirdetés tehát nem tartalmaz túl kevés információt, de túl sokat se. Így egy leírásban alapvető, hogy az irányáron túl az utcanév, a lakás alapterülete, a ház jellege, a szobák száma, esetleg az ingatlan tájolása és extrái mindenképp legyenek benne.

 

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?