12 °C Budapest

Itt érdemes most lakást venni

Pénzcentrum
2011. november 28. 16:07

Ingatlanba fektetni ma is jó döntés, főleg, ha elég gyors a befektető és kap szakmai segítséget is - olvasható a Duna House sajtóközleményében.

Az ingatlanok árai országos szinten 2009-ben szenvedték el a legnagyobb esést, amely napjainkig is - bár csökkenő intenzitással -folytatódni látszik. Befektetői szemmel persze az a legfontosabb kérdés: mikor érkezik el az árak mélypontja?

A globális gazdasági helyzet és annak hazánkra gyakorolt hatásait kiszámítani nehéz, így felelőtlen, aki a feltett kérdésre határozott választ tud adni - mondja Rutai Gábor, a társaság elemzési vezetője.

Egy biztos, a végtörlesztés hónapjai jó lehetőséget biztosítanak a befektetőknek, hiszen az árfolyam-különbözet megfelelő mozgásteret kínál az eladóknak arra, hogy piaci ár alatt is megérje megválni a lakástól. A legjobb árakra így 2012. január-február hónapokban lehet számítani, vagyis a végtörlesztés hajrájában (amennyiben nem módosítanak a feltételeken időközben).

Eligazodni a hatalmas kínálatban azonban nem könnyű feladat, napi piaci ismeret szükséges hozzá. Vagyis felértékelődik az ingatlanközvetítők szerepe, hiszen pár százalékos jutalék fejében akár 15-20 százalékos kedvezményhez juthatnak a vásárlók.

Az ingatlanárak alakulása a végtörlesztést követően némileg kiszámíthatatlan. Márciusban ismét visszaállhat a mai tendencia és a következő években sem várható jelentős trendforduló. Aki az árak emelkedésére számít, annak néhány évet bizonyosan várni kell majd. Amíg ez bekövetkezik érdemes megfontolni a forgalmasabb, belső kerületeket, esetleg az egyetemek környékén található ingatlanokat, mert ha valaki hosszú távú befektetést eszközöl, akkor az ingatlanárak fellendüléséig ezeket lehet könnyebben kiadni. A bérbeadás hozama megfelelő és banki termékekkel ellentétben jó inflációkerülő megoldás.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A forgalom nagy részét jelenleg a nagyvárosok (Budapesten a belső kerületek) adják, főleg a 40-60 négyzetméter közötti, 5-10 millió Ft ársávban található lakások. Aki tehát olyan ingatlant szeretne, amelyet nagyobb eséllyel tud majd piacra bocsátani, főleg ebben a kategóriában keressen - tanácsolja az elemző.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?