Címke: ingatlanárak alakulása (20 cikk)

Pénzcentrum | 2013. december 13. 12:05

Várható-e fordulat a lakáspiacon jövőre?

Miután a válságot követő évek legalacsonyabb ingatlanpiaci forgalmát zárjuk majd idén és az ingatlanárak sem moccannak már jó ideje, joggal merül fel a kérdés: van-e még lejjebb, vagy épp ellenkezőleg, itt az ideje a fordulópontnak.

Pénzcentrum | 2013. október 9. 12:32

Lakásfelújítás: ezek a beruházások tuti megtérülnek

A felújított lakás drágább. Ezt a kijelentést egyáltalán nem tartanánk felelőtlennek, és sok esetben igaz is, de felújítási költségek érvényesítése a lakáseladás során egy sokkal összetettebb kérdés, mint az elsőre gondolnánk.

Pénzcentrum | 2012. június 14. 13:34

Kettészakadt az ország: elképesztő árkülönbségek a lakáspiacon

Óriási különbség mutatkozik az egyes megyék ingatlanpiacának tavalyi teljesítménye között - derül ki az OTP Értéktérkép megyei ingatlanpiaci elemzéséből. Bács-Kiskunban és Győr-Moson-Sopron megyében egyebek mellett az autóipari beruházások pezsdítették fel a piacot, Somogyban és Veszprémben a balatoni ingatlanok húzták fel az átlagárat, Nógrádból viszont gyakorlatilag eltűntek a vásárlók, de nagyot esett Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is a kereslet.

Pénzcentrum | 2012. január 20. 12:02

Ennyire jó üzlet ingatlanba fektetni a pénzed

A végtörlesztés kiváló hívó szó volt az ingatlan befektetők számára, hiszen a rövid határidő és az árfolyam-különbözet által biztosított mozgástér azt feltételezte, hogy az amúgy is alacsony ingatlanárak ebben a pár hónapban még kedvezőbben alakulhatnak. A befektetők jöttek, de az árak mégsem estek akkorát.

Pénzcentrum | 2012. január 1. 12:07

Az euró bedőlése verheti be az utolsó szeget a lakáspiac koporsójába

Árzuhanás, forgalomcsökkenés, bedőlő hitelek, és befagyás várhat a hazai lakáspiacra, ha bedől az euró. Az elemzők szerint a hazai lakáspiacnak mégis az árt leginkább, ha az eurózóna megszűnését latolgatjuk. Egyes befektetők számára persze létezhetnek biztonságosnak számító termékek, de nagy többségében az átlagos lakások tulajdonosai biztosan megszenvednék a közös pénz halálát, kivéve, ha nincs hitelük, és belátható időn belül nem akarnak költözni. Õket majd valami más, például az infláció várható növekedése fogja zavarni.

Pénzcentrum | 2011. december 3. 15:34

Így jártak a devizahitelesek: megérte kölcsönből lakást venni?

A devizaárfolyamok a történelmi csúcsokat közelítik, az országot leminősítették, várható az alapkamat emelése. Mindezek természetesen a lakáshiteles családokat is nagyon érzékenyen érintik. A jelenlegi helyzetből nézve gondolhatjuk, hogy rossz döntés volt a devizahitelből finanszírozott lakásvásárlás. Utólag könnyű okosnak lenni - tartja a mondás, és a válság előtti lakáspiaci viszonyokat vizsgálva ez igazolódni is látszik, mivel akkor nem tűnhetett egyértelműen rossz döntésnek a lakásvásárlás devizahitelből, derül ki az Otthon Centrum legújabb tanulmányából.

Pénzcentrum | 2011. november 28. 16:07

Itt érdemes most lakást venni

Ingatlanba fektetni ma is jó döntés, főleg, ha elég gyors a befektető és kap szakmai segítséget is.

Pénzcentrum | 2011. április 20. 16:42

Pesti luxusház 400 ezer forintért: akár Te is elviheted

Az ingatlanpiacra is átgyűrűző válság hatására gyakorta eladhatatlanok hazánkban az ingatlanok. Ezzel a problémával küzd Villási Gyula is, aki hosszú ideje nem tud megszabadulni 100 milliós családi házától. Az élelmes tulajdonost nem kell azonban félteni, hihetetlen ötlettel állt elő. Úgy döntött versenyt hirdet, amelynek győztese kevesebb mint félmillió forintért megnyerheti a méregdrága ingatlant.

Pénzcentrum | 2010. október 23. 07:02

Akiknek a frankhitel sem tabu: ilyen a válságmentes lakáshitelezés

322 ezer négyzetkilométeres területével és közel 40 millió lakosával Lengyelország a visegrádi négyek legnagyobb és legnépesebb tagja. Az országban - hazánkat évekkel megelőzve - már a 90-es évek végén elindult a lakossági devizahitelezés, amely azóta is válságmentesen működik. A devizahitelek gyors térnyerését jól tükrözi, hogy a válság kezdetekor már a lakossági hitelek kétharmadát külföldi devizában tartották nyilván, jelenleg már csak a háztartások harmada rendelkezik devizahitellel.