Címke: otp társasházi pályázat (14 cikk)

Pénzcentrum | 2014. március 21. 13:06

A lakáslízing lehet a kis cégek nagy lehetősége

Főként az új lakások iránt éledező keresletnek és a növekvő ingatlanigénnyel bíró mikro- és kisvállalatoknak köszönhetően új lendületet kaphat az idén az ingatlan- és lakáslízing piac.

Pénzcentrum | 2014. március 17. 14:02

Ennyire lepusztult társasházakban él fél Magyarország

Tartósan lelassult a hazai társasházi és lakásszövetkezeti lakásállomány természetes megújulása az új építkezések számának alacsony szintre történt visszaesése és stagnálása miatt, miközben a meglévő lakásoknak már mintegy fele vár felújításra.

Pénzcentrum | 2012. május 26. 07:44

Társasházban laksz? Ennyibe kerül a felújítás

Ketyeg a társasházi időzített bomba; a lakóépületek állagromlása iszonyatos mértékeket ölt Magyarországon. Szakértők szerint a problémát mihamarabb orvosolni kell, az előttünk álló néhány évben a társasházak felújítása elkerülhetetlen. Az általános elszegényedés természetesen hatalmas probléma elé állítja a legtöbb lakóközösséget, hiszen a munkálatok gyakran méregdrágák. Bár a társasházi felújítások piacán viszonylag kedvező finanszírozási lehetőségek érhetők el, a legtöbb társasház ezekhez a forrásokhoz mégsem fér hozzá.

Nagy Bálint | 2012. március 28. 14:34

Társasházban laksz? Így lehet filléres a rezsid

Bár a társasházak gyakorta riadnak vissza a korszerűsítéstől a bekerülési költségek hallatán, ugyanakkor számos olyan pénzügyi lehetőség áll rendelkezésre, mely mankót jelent a társasházaknak a korszerűsítési beruházások megvalósításában. Éppen ezért mint finanszírozó, nagymértékben hozzá akar járulni a társasházak felújításához az OTP Bank.

Pénzcentrum | 2009. október 1. 17:32

OTP előfinanszírozás panelpályázatokhoz

Az OTP Bank elkötelezett a környezetvédelem, a Föld erőforrásainak ésszerű felhasználása és a környezettudatos vállalati magatartás mellett, amit üzletpolitikájában is érvényesít. A banknál több éve elérhetőek azok a kedvező kamatozású, államilag támogatott hitelkonstrukciók, amelyek finanszírozási forrást nyújtanak lakóépületek energiatakarékossági, környezetvédelmi célú felújításához társasházi, lakásszövetkezeti lakóközösségeknek.

Pénzcentrum | 2009. július 6. 12:17

Társasházi közösköltség: egyre többen késnek vele!

A gazdasági nehézségek hatására egyre többen késlekednek társasházi közösköltség-befizetéseikkel. Ebben a helyzetben a lakók szemléletváltása és az energiafelhasználás csökkentése segíthet. Egyebek között ez derült ki a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete és az OTP Bank együttműködésében megtartott szakmai háttérbeszélgetés-sorozaton.