21 °C Budapest

Gázárkedvezmény: hamarosan lejár a határidő!

MTI
2011. február 9. 18:02

Február 28-ig nyújthatják be kérelmeiket a nagycsaládos fogyasztók kedvezményes árú gázra.

A három vagy több kiskorú gyermeket nevelő családok - a minden lakossági fogyasztó számára biztosított 1.200 köbméteren túl - több száz köbméternyi gázt igényelhetnek a tavalyi áron; a nagycsaládos fogyasztók az idei évi kedvezmény igénybevételéhez szükséges kérelmeket február 28-ig nyújthatják be a Magyar Államkincstár területileg illetékes megyei igazgatóságaihoz - tájékoztatta a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága az MTI-t.

A kérelemhez az utolsó gázszámlát is csatolni kell, a támogatás 2011. január 1-jétől visszamenőlegesen jár. A Magyar Államkincstár az árkedvezményre való jogosultságot kérelemre állapítja meg és erről határozatban értesíti a jogosultakat március 31-ig. Az igénylőlap a kincstár honlapjáról is letölthető.

A nagycsaládosokat megillető földgázárkedvezményt a három vagy annál több gyermeket nevelő családok vagy nevelőszülők vehetik igénybe (akik három- vagy több gyermek után részesülnek családi pótlékban, nevelési ellátásban vagy iskoláztatási támogatásban).

A kedvezmény mértéke három gyermekig 200 köbméter évente és gyermekenként, a negyedik gyermektől pedig gyermekenként 300 köbméter. Tehát három gyermek esetén a kedvezményes áron számított földgáz mennyisége 1.800 köbméter évente, négy gyermekre számolva pedig 2.100 köbméter - fejtik ki. Az önálló felhasználási hellyel, fogyasztásmérővel rendelkező nagycsaládos háztartás a kedvezményt "természetben" kapja meg, azaz a kedvezményes árú 1.200 köbméter fogyasztási földgázmennyiség növekszik meg a kedvezmény szerinti mennyiséggel.

Az önálló számlával, fogyasztásmérővel nem rendelkező lakásokból álló lakóépületben (társasházban) élő nagycsaládos háztartás a fenti kedvezményt a társasház számlájában gyermekszámtól függően érvényesítheti - áll a tájékoztatásban, amely emlékeztet arra: a kormány a tavaly érvényes gáz- és távhőtámogatást, külön igénylés nélkül április 30-ig továbbra is fenntartja.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?