Sárga csekket kapnak az Ex-Emfesz ügyfelek: a csoportos beszedés érvénytelen

2011. február 4. 16:52

A FŐGÁZ közzétette a számlázásról és mérőállás bejelentésről szóló tájékoztatóját azon fogyasztói részére, akik korábban az EMFESZ/gas.hu szolgáltatását vették igénybe a Tigáz területén.

Az elmúlt időszakban számos megkeresés érkezett a társasághoz a számlázással és a mérőállás bejelentéssel kapcsolatban. Az ügyfeleknek a 90 napos kijelölési időszakban (2011. január 13 - április 13-ig) nem kell mérőállást bediktálniuk. A számlázás alapja a korábbi szolgáltatótól kapott adatok alapján becsült 2011. I. negyedévi fogyasztás lesz, amit három egyenlő részre bontva, mint havi részszámlaértéket számláznak ki az ügyfeleknek a kijelölés 90 napja alatt. Az első számlákat várhatóan 2011. február 16-tól postázzák.

A FŐGÁZ mint új szolgáltató kijelölése miatt a korábbi csoportos beszedési megbízások (állandó banki átutalások) érvénytelenné váltak. A társaság minden új ügyfelének számlához rendelt készpénzátutalási-megbízást (sárga csekket) küld. A számlán közlik a szükséges azonosítókat, adatokat, így az ügyfeleknek ezek birtokában a későbbiek során lehetőségük van - számlavezető bankjuknál - csoportos beszedési megbízást adni, illetve a számlákat elektronikus úton fogadni (papír alapú számla helyett e-számla) a Díjnet (www.dijnet.hu) szolgáltatásán keresztül.

A 90 napos kijelölési időszak elteltével az ügyfelek újra választhatnak, hogy diktálni kívánják-e mérőállásukat vagy sem. 

 

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?