Kihúzott gyufásdobozokra emlékeztető társasház! Képpel!

Pénzcentrum
2010. április 20. 15:02

Állítólag valakinek nem kell őrült dolgokért a szomszédba menni, mi azonban most megtesszük. Ezúttal az osztrák fővárosba, Bécsbe ruccanunk át egy különleges ingatlant megtekinteni. Az alábbi képen látható szokatlan küllemű épületegyüttest a sógorok álmodták és valósították meg.


A bécsi épület kivitelezésekor ritkán alkalmazott építési technológiákat sikerült egyszerre alkalmazni. A konzolos tartógerendáknak köszönhetően az erkélyek kihúzott gyufásdobozokra hasonlítnak, az épület szilárdságát mégis sikerült megőrizni.

Forrás: Building magazin

A házat Rüdiger Lainer építész tervezte, a megvalósításban nagy szerepet játszottak a Schöck Isokorb által biztosított beépíthető modulok. Ezek a többfunkciós elemek a statikai feladatok mellett remek hőszigetelő tulajdonsággal is rendelkeznek, így jelentősen csökkenthető az épület hővesztesége.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?