25 °C Budapest

Düh, tiltakozás! "Vénségükre veszítjük el azt a kis vagyonkánkat?"

Pénzcentrum
2010. január 14. 13:02

Megelégelték a történteket és tiltakozásul az utcára vonultak azok a - nagyrészt brit - nyugdíjasok, akik Spanyolországban jóhiszeműen vásároltak ingatlanokat, most mégis az otthonaik lebontásával fenyegetik őket a hivatalok.

Követelik a vállalkozókkal összejátszó korábbi városvezetők, a vásárlókat gátlástalanul átverő ingatlanügynökök és a szabálytalanságok felett szemet hunyó ügyvédek felelősségre vonását. Kártérítést kérnek a kissemmizett társaiknak, akik a boldog nyugdíjas évek helyett egy rémálom kellős közepén találták magukat.

Egy 64 éves brit nyugdíjas házaspár már egy éve egy garázsban húzza meg magát, miután a regionális hatóságok az otthonuk lebontását rendelték el annak ellenére, hogy rendelkeztek a helyi építésügyi osztály által kiállított jogerős építési engedéllyel. Egy másik pár - alig 50 kilométerre a Földközi-tenger partjától - négy évvel ezelőtt negyedmillió euróért (66 millió forintért) vásárolt egy háromszobás ingatlant, aminek a bontását szintén elrendelték.

"Sok honfitársunk költözött Spanyolországba a gondtalan nyugdíjas évek reményében. Most pedig azt látjuk, hogy korrupt csalók miatt vénségünkre elveszíthetjük azt a kis vagyonunkat is" - mondta az egyik érintett.

A kép illusztráció

A regionális vezetőség képviseletében elmondták, hogy ők szabályosan járnak el. "A problémák abból adódnak, hogy a helyi hatóságok úgy adtak ki építési engedélyeket, hogy azok nem voltak összhangban a regionális előírásokkal. Ezeket az ingatlanokat kötelesek vagyunk szabálytalannak minősíteni és elrendelni azok bontását" - tette hozzá a szóvivő.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A felvonulók célkeresztjében az a - háta mögött csak Mr. Buldózer, a pusztító embernek hívott - Luis Caparros állt, akit a régióban illegálisnak minősített ötezer ingatlan lebontását elrendelő határozat végrehajtásával bíztak meg.

A demonstrálók szerint véget kell vetni az áldozatok büntetésének, le kell állítani a bontásokat, meg kell keresni a felelősöket és kártérítést kell fizetni a kisemmizetteknek. A hatóság szerint az ilyen igényeket azon a korrupt vezetők felé kell benyújtani, akik a régiós irányelvekkel szemben kiadták a szabálytalan engedélyeket.

Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 7. csütörtök
Apollónia
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. július 7. 07:02