16 °C Budapest

Keresés: Dubai enter!

Pénzcentrum
2009. december 9. 18:02

A Rightmove nemzetközi ingatlanportál legfrissebb statisztikái szerint közel másfélszer annyian kerestek rá a dubaji ingatlanokra, mint az előző időszakban. A győzelemnek azonban nem igazán örülnek a homokkirályság lakástulajdonosai, mert a háttérben nagy valószínűséggel nem az egymásra licitáló vevőjelöltek, hanem az áron alul lecsapni készülő ingatlan-keselyűk állnak.


Forrás: Propertywire

Hasonló okokból megszaporodtak a spanyol ingatlanokra vonatkozó keresések is. Akik nem egy másik kontinensen szeretnének vásárolni és kedvező áron akarnak lakáshoz jutni, azoknak ez lehet az egyik legkézenfekvőbb megoldás.

A portál statisztikái szerint Új-Zéland és Ausztrália is meglepetést okozhat 2010-ben. Az elmúlt hónapokban fokozatosan emelkedett a világ másik végén található ingatlanok iránti érdeklődés, ami azt vetíti előre, hogy jövőre megélénkülhet a térség ingatlanpiaca.

A befektetők elsősorban azokon a területeken szaglásznak, ahol - feltételezve, hogy már elértük a mélypontot - jelentős hozamra számíthatnak az előttünk álló időszakban. Az adatbázisban található országok 58 %-ánál regisztrálták a keresések számának emelkedését.

Európában a spanyol mellett a portugál, az olasz, a ciprusi és a görög ingatlanok voltak a legkeresettebbek, ami a Földközi-tenger térségének dominanciáját mutatja. Őket követi Franciaország és Németország, az utóbbi országon belül a bajor térség volt a legnépszerűbb.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,01% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,15%; a K&H Banknál 9,23%,  az Erste Banknál pedig 9,63%; míg a MagNet Banknál 9,71%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit  is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Szakadék a kert végében: a szomszéd háza már a mélybe zuhant - képek!

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 3. szombat
Klotild
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?