-1 °C Budapest

Keresés: Dubai enter!

Pénzcentrum
2009. december 9. 18:02

A Rightmove nemzetközi ingatlanportál legfrissebb statisztikái szerint közel másfélszer annyian kerestek rá a dubaji ingatlanokra, mint az előző időszakban. A győzelemnek azonban nem igazán örülnek a homokkirályság lakástulajdonosai, mert a háttérben nagy valószínűséggel nem az egymásra licitáló vevőjelöltek, hanem az áron alul lecsapni készülő ingatlan-keselyűk állnak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


Forrás: Propertywire

Hasonló okokból megszaporodtak a spanyol ingatlanokra vonatkozó keresések is. Akik nem egy másik kontinensen szeretnének vásárolni és kedvező áron akarnak lakáshoz jutni, azoknak ez lehet az egyik legkézenfekvőbb megoldás.

A portál statisztikái szerint Új-Zéland és Ausztrália is meglepetést okozhat 2010-ben. Az elmúlt hónapokban fokozatosan emelkedett a világ másik végén található ingatlanok iránti érdeklődés, ami azt vetíti előre, hogy jövőre megélénkülhet a térség ingatlanpiaca.

A befektetők elsősorban azokon a területeken szaglásznak, ahol - feltételezve, hogy már elértük a mélypontot - jelentős hozamra számíthatnak az előttünk álló időszakban. Az adatbázisban található országok 58 %-ánál regisztrálták a keresések számának emelkedését.

Európában a spanyol mellett a portugál, az olasz, a ciprusi és a görög ingatlanok voltak a legkeresettebbek, ami a Földközi-tenger térségének dominanciáját mutatja. Őket követi Franciaország és Németország, az utóbbi országon belül a bajor térség volt a legnépszerűbb.

Szakadék a kert végében: a szomszéd háza már a mélybe zuhant - képek!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 25. kedd
Pál
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?