21 °C Budapest

2010 legkecsegtetőbb befektetési célpontjai: TOP 10-es lista

Pénzcentrum
2009. december 7. 12:02

A Homesgofast nemzetközi ingatlanportál közzétette a jövő év legcsábítóbb befektetési célpontjaira vonatkozó tízes listáját. A külföldi befektetők fokozott érdeklődéssel várták a végeredményt, az első helyen érvényesült a papírforma, de több meglepetés is született.

A felmérés során több mint ezer nemzetközileg jegyzett ingatlan befektető véleményét kérték ki, akiknek önállóan kellett megnevezni a befektetési szempontból tíz legvonzóbb országot. A lista összeállítása során az alábbi szempontokat kellett figyelembe venni:

Az így kapott eredményeket összesítették és kialakult a 2010-es toplista. Az élen nem született meglepetés, az utóbbi évek egyik slágerpiaca, Brazília lett az első, őket követik a franciák és az amerikaiak. Olyan országok szorultak le a listáról, mint Spanyolország, Dubaj vagy Thaiföld, az újoncok táborát Malajzia, Dél-Afrika és Abu Dzabi alkotják.

A Homesgofast vezetője úgy kommentálta a végeredményt, hogy a brazil siker a labdarúgó világbajnokságnak és az olimpiának köszönhetően borítékolható volt. A következő években olyan jelentős fejlesztések valósulhatnak meg, melyek az ingatlanárakban is megmutatkoznak majd. Franciaország szereplése sem meglepő, mivel a stabil belföldi kereslet mellett a külföldiek érdeklődése is töretlen. A tengerentúlon az árak már nagy valószínűséggel túl vannak a mélyponton, ami újra felkeltheti a befektetők érdeklődését.

Itt az első 2010-es ingatlantipp! Ki áll a kívánságlista élén?

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 22. szerda
Júlia, Rita
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem