12 °C Budapest

Hatan kaptak ma 1 milliót a FŐGÁZ-tól

2009. szeptember 15. 14:47

A mai napon a Fővárosi Gázművek Zrt. újabb 6 kerületi polgármesterrel kötött szerződést az önkormányzati intézmények fűtéskorszerűsítésének, és felújítási munkálatainak támogatására. A támogatási program keretében a Fővárosi Gázművek Zrt. immár 10 kerületi önkormányzatnak adományozott 1-1 millió forint visszafizetési kötelezettségnélkül támogatást.

A FŐGÁZ a folyamatos és biztonságos földgázszolgáltatás mellett arra törekszik, hogy támogassa a műszaki-biztonság színvonalának növelését, a takarékos energiafelhasználás elterjedését valamint a korszerű fűtési rendszerek további térhódítását. A társaság támogatási programjának keretén belül kiemelten fontosan kezeli a kerületi önkormányzatok, és rajtuk keresztül a főváros lakosainak érdekeit szolgáló együttműködési lehetőségeket.

A 2009-ben elindított önkormányzati program célja, hogy pénzügyi forrásokkal támogassa az együttműködéshez csatlakozó fővárosi kerületek fűtéskorszerűsítési, felújítási beruházásait.

A támogatási program első fázisában négy önkormányzat (VII. kerület, XI. kerület, XIX. kerület, XX. kerület) csatlakozott a programhoz, amelyeket most hat újabb önkormányzat követett. Az alapszerződések ünnepélyes aláírására 2009. szeptember 15-én került sor Dr. Bakonyi Tibor, a Fővárosi Gázművek Zrt. vezérigazgatójának, valamint az érintett önkormányzatok (III. kerület, VI. kerület, VIII. kerület, XIII. kerület, XXI. kerület, XXII. kerület) képviselőinek jelenlétében.

A FŐGÁZ a felajánlott 1 - 1 millió forintos támogatással azon önkormányzati intézmények megújulásához járul hozzá, amelyek az adott kerület lakóinak a legfontosabbak (óvodák, orvosi rendelők, iskolák, stb). A takarékos, gazdaságos és környezetkímélő fűtési megoldások alkalmazása egyaránt szolgálja a lakosság, az önkormányzatok és a FŐGÁZ érdekeit.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az önkormányzati fűtéskorszerűsítési program természetesen folytatódik, a már csatlakozott 10 kerület mellett társaságunk az igényüket már jelzett, kerületi önkormányzatok fejlesztési törekvését is támogatja.

A FŐGÁZ - társadalmi szerepvállalási tevékenységeként - jelentős mértékű, az elmúlt 8 évben több mint 260 millió forintos támogatást nyújtott az önkormányzatok és rajtuk keresztül a fogyasztók részére.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 23. péntek
Alfréd
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem