5 °C Budapest

Hatan kaptak ma 1 milliót a FŐGÁZ-tól

2009. szeptember 15. 14:47

A mai napon a Fővárosi Gázművek Zrt. újabb 6 kerületi polgármesterrel kötött szerződést az önkormányzati intézmények fűtéskorszerűsítésének, és felújítási munkálatainak támogatására. A támogatási program keretében a Fővárosi Gázművek Zrt. immár 10 kerületi önkormányzatnak adományozott 1-1 millió forint visszafizetési kötelezettségnélkül támogatást.

A FŐGÁZ a folyamatos és biztonságos földgázszolgáltatás mellett arra törekszik, hogy támogassa a műszaki-biztonság színvonalának növelését, a takarékos energiafelhasználás elterjedését valamint a korszerű fűtési rendszerek további térhódítását. A társaság támogatási programjának keretén belül kiemelten fontosan kezeli a kerületi önkormányzatok, és rajtuk keresztül a főváros lakosainak érdekeit szolgáló együttműködési lehetőségeket.

A 2009-ben elindított önkormányzati program célja, hogy pénzügyi forrásokkal támogassa az együttműködéshez csatlakozó fővárosi kerületek fűtéskorszerűsítési, felújítási beruházásait.

A támogatási program első fázisában négy önkormányzat (VII. kerület, XI. kerület, XIX. kerület, XX. kerület) csatlakozott a programhoz, amelyeket most hat újabb önkormányzat követett. Az alapszerződések ünnepélyes aláírására 2009. szeptember 15-én került sor Dr. Bakonyi Tibor, a Fővárosi Gázművek Zrt. vezérigazgatójának, valamint az érintett önkormányzatok (III. kerület, VI. kerület, VIII. kerület, XIII. kerület, XXI. kerület, XXII. kerület) képviselőinek jelenlétében.

A FŐGÁZ a felajánlott 1 - 1 millió forintos támogatással azon önkormányzati intézmények megújulásához járul hozzá, amelyek az adott kerület lakóinak a legfontosabbak (óvodák, orvosi rendelők, iskolák, stb). A takarékos, gazdaságos és környezetkímélő fűtési megoldások alkalmazása egyaránt szolgálja a lakosság, az önkormányzatok és a FŐGÁZ érdekeit.

Az önkormányzati fűtéskorszerűsítési program természetesen folytatódik, a már csatlakozott 10 kerület mellett társaságunk az igényüket már jelzett, kerületi önkormányzatok fejlesztési törekvését is támogatja.

A FŐGÁZ - társadalmi szerepvállalási tevékenységeként - jelentős mértékű, az elmúlt 8 évben több mint 260 millió forintos támogatást nyújtott az önkormányzatok és rajtuk keresztül a fogyasztók részére.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?