Hatan kaptak ma 1 milliót a FŐGÁZ-tól

2009. szeptember 15. 14:47

A mai napon a Fővárosi Gázművek Zrt. újabb 6 kerületi polgármesterrel kötött szerződést az önkormányzati intézmények fűtéskorszerűsítésének, és felújítási munkálatainak támogatására. A támogatási program keretében a Fővárosi Gázművek Zrt. immár 10 kerületi önkormányzatnak adományozott 1-1 millió forint visszafizetési kötelezettségnélkül támogatást.

A FŐGÁZ a folyamatos és biztonságos földgázszolgáltatás mellett arra törekszik, hogy támogassa a műszaki-biztonság színvonalának növelését, a takarékos energiafelhasználás elterjedését valamint a korszerű fűtési rendszerek további térhódítását. A társaság támogatási programjának keretén belül kiemelten fontosan kezeli a kerületi önkormányzatok, és rajtuk keresztül a főváros lakosainak érdekeit szolgáló együttműködési lehetőségeket.

A 2009-ben elindított önkormányzati program célja, hogy pénzügyi forrásokkal támogassa az együttműködéshez csatlakozó fővárosi kerületek fűtéskorszerűsítési, felújítási beruházásait.

A támogatási program első fázisában négy önkormányzat (VII. kerület, XI. kerület, XIX. kerület, XX. kerület) csatlakozott a programhoz, amelyeket most hat újabb önkormányzat követett. Az alapszerződések ünnepélyes aláírására 2009. szeptember 15-én került sor Dr. Bakonyi Tibor, a Fővárosi Gázművek Zrt. vezérigazgatójának, valamint az érintett önkormányzatok (III. kerület, VI. kerület, VIII. kerület, XIII. kerület, XXI. kerület, XXII. kerület) képviselőinek jelenlétében.

A FŐGÁZ a felajánlott 1 - 1 millió forintos támogatással azon önkormányzati intézmények megújulásához járul hozzá, amelyek az adott kerület lakóinak a legfontosabbak (óvodák, orvosi rendelők, iskolák, stb). A takarékos, gazdaságos és környezetkímélő fűtési megoldások alkalmazása egyaránt szolgálja a lakosság, az önkormányzatok és a FŐGÁZ érdekeit.

Az önkormányzati fűtéskorszerűsítési program természetesen folytatódik, a már csatlakozott 10 kerület mellett társaságunk az igényüket már jelzett, kerületi önkormányzatok fejlesztési törekvését is támogatja.

A FŐGÁZ - társadalmi szerepvállalási tevékenységeként - jelentős mértékű, az elmúlt 8 évben több mint 260 millió forintos támogatást nyújtott az önkormányzatok és rajtuk keresztül a fogyasztók részére.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?