Új támogatási programot indít a FŐGÁZ

2009. július 13. 13:32

2009. július 13-án a Fővárosi Gázművek Zrt. és négy kerületi önkormányzat polgármesterei illetve alpolgármesterei ünnepélyes keretek között írták alá az önkormányzati épületek fűtéskorszerűsítését, és felújítási munkálatait támogató szerződéseket. A támogatási program keretében ezen fűtéskorszerűsítésekhez a Fővárosi Gázművek Zrt. visszafizetési kötelezettség nélkül, 1-1 millió forintot adományoz az önkormányzatoknak.

A FŐGÁZ a folyamatos és biztonságos földgázszolgáltatás mellett arra törekszik, hogy támogassa a műszaki-biztonság és a földgázszolgáltatás színvonalának növelését, valamint a korszerű fűtési rendszerek további terjedését. A társaság támogatási programjának keretein belül kiemelten fontosan kezeli a fővárosi önkormányzatok, és rajtuk keresztül a főváros lakosainak érdekeit szolgáló együttműködési lehetőségeket.

A FŐGÁZ - társadalmi szerepvállalási tevékenységeként- jelentős mértékű, az elmúlt nyolc évben több mint 260 millió forintos támogatást nyújtott az önkormányzatok és rajtuk keresztül a fogyasztók részére. A társaság ezirányú tevékenysége 2009-ben is folytatódik.

Az új támogatási program célja, hogy támogassa az együttműködéshez csatlakozó fővárosi önkormányzatok által kiválasztott intézmények épületeinek fűtéskorszerűsítési, felújítási beruházásait.

A FŐGÁZ a felajánlott 1 - 1 millió forintos támogatással azon önkormányzati épületek megújulásához járul hozzá, amelyek az adott kerület lakóinak a legfontosabbak, hiszen a takarékos, gazdaságos és környezetkímélő fűtési megoldások alkalmazása egyaránt szolgálja a lakosság, az önkormányzatok és a FŐGÁZ érdekeit.

A támogatási program első fázisában- négy önkormányzat (VII. kerület, XI. kerület, XIX. kerület, XX. kerület) csatlakozott a programhoz, az alapszerződések ünnepélyes aláírására 2009. július 13-án került sor Dr. Bakonyi Tibor, a Fővárosi Gázművek Zrt. vezérigazgatójának, valamint az érintett önkormányzatok képviselőinek jelenlétében.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?