25 °C Budapest

Címke: gázművek (20 cikk)

Pénzcentrum | 2012. július 18. 14:05

Egyszerűsített kazáncsere? Mese habbal: sosem egyszerű

Nem hoz jelentős változást a nemzetgazdasági miniszter legújabb rendelettervezetének azon passzusa, amely szerint a legfeljebb 36 kilowatt teljesítményű gázkészülékek - azaz például a gázkazánok - egyszerűsített módon cserélhetők ki. Hiába ugyanis a hangzatos "egyszerűsített" elnevezés, korábban sem volt ez másképp.

Nagy Bálint | 2012. február 16. 05:37

Felújítod a lakást? Erre számíts, ha hozzányúlsz a gázhoz

A kivitelezőknek gyakran migrénes fejfájást, míg a legtöbb lakástulajdonosnak rengeteg elpocsékolt időt és még több kidobott pénzt jelent, ha egy felújítás során engedélyköteles gázszerelésre kerül sor. Az engedélyeztetési eljárás ugyanis akár több mint 150 ezer forintba is fájhat - függetlenül attól, hogy egy minigarzonról, vagy éppen egy családi házról beszélünk, s akkor még az elvégzendő munkálatok áráról szót sem ejtettünk. A bürokratikus ügymenet lassúsága, a feleslegesnek tűnő, többszöri engedélyeztetések tehát mind-mind azt eredményezik, hogy sokan inkább feketén végeztetik el a kellő munkálatokat. Se szeri, se száma tehát az olyan eseteknek, amikor valaki inkább hozzá se kezd a felújításhoz, hiszen nem mindig éri meg a legális vesződést a beruházás.

MTI | 2011. október 27. 12:47

Mintha 240 forint lenne a 95-ös: így tankolunk a jövőben?

Átadták a Fővárosi Gázművek első nyilvános sűrített földgáztöltő (CNG: Compressed Natural Gas) kútját Budapesten a Mol Kőbányai úti üzemanyagtöltő állomáson. Egy gázüzemű autó egy feltöltéssel 320-330 kilométert tud megtenni, lényegesen kevesbé szennyezi a környezetét, mint hagyományos üze,anyaggal guruló társai.

MTI | 2011. március 9. 14:32

Hatalmas piacot vágna zsebre a Főgáz

Vidéken kíván terjeszkedni a Fővárosi Gázművek (Főgáz) Zrt., amely a nyáron Budapesten megnyitja a sűrített földgázzal működő gépjárműveket hajtóanyaggal ellátó első töltőállomását is - közölte Bálint Norbert, a cég szóvivője.

Pénzcentrum | 2010. augusztus 16. 12:02

Sárga csekk helyett elektronikus számlafizetést kínál a FŐGÁZ

2010. augusztusától a Fővárosi Gázművek Zrt. ügyfelei interneten keresztül is rendezhetik számlájukat. Az elektronikus számlázás lehetőségének bevezetésével a társaság célja ügyfelei környezettudatosabb és minél magasabb szintű kiszolgálása, hiszen az elektronikus rendszer használata gyors, egyszerű, biztonságos és környezetbarát.

Pénzcentrum | 2010. július 23. 16:02

A FŐGÁZ a Magyar Olimpiai Csapat Arany fokozatú támogatója lett!

Dr. Bakonyi Tibor a Fővárosi Gázművek Zrt. vezérigazgatója és Dr. Schmitt Pál a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke támogatói szerződést írt alá 2010. július 23-án délelőtt. A több neves és ismert olimpikon jelenlétében aláírt megállapodás értelmében a FŐGÁZ Zrt. a Magyar Olimpiai Csapat és a Magyar Olimpiai Bizottság Arany fokozatú támogatójává, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság környezetvédelmi programjának és a MOB Olimpikon Életút Programjának kiemelt támogatójává vált.

Pénzcentrum | 2010. április 24. 16:02

Tömegessé vált a fél évet meghaladó rezsitartozás: jön a számlabiztosítás

Magyarországon folyamatosan növekszik az eladósodottság, tömegessé válik a díjhátralékosság: napjainkban több százezer háztartás halmozott fel félévet meghaladó, közüzemi fogyasztással összefüggő tartozást. A felelős gondolkodás ösztönzésért, illetve a hazai ellehetetlenülés állapotába kerülő családok helyzetének enyhítéséért, kezdeményezés indul a közüzemi szolgáltatók összefogásával. Célja, hogy minél kevesebb közüzemi szolgáltatás (víz, gáz, áram) kerülhessen korlátozásra vagy elzárásra.

Pénzcentrum | 2010. március 24. 16:58

NE fizess magasabb gázárat! Így kerülheted ki az emelést

2010. április 1-től jelentős mértékű, mintegy 10 százalékos gázáremelésre számíthatunk, azoknak a gázszámlája pedig, akik eddig állami gázár-támogatásban részesültek, akár 40 százalékkal is megnőhet.

Pénzcentrum | 2009. szeptember 15. 14:47

Hatan kaptak ma 1 milliót a FŐGÁZ-tól

A mai napon a Fővárosi Gázművek Zrt. újabb 6 kerületi polgármesterrel kötött szerződést az önkormányzati intézmények fűtéskorszerűsítésének, és felújítási munkálatainak támogatására. A támogatási program keretében a Fővárosi Gázművek Zrt. immár 10 kerületi önkormányzatnak adományozott 1-1 millió forint visszafizetési kötelezettségnélkül támogatást.

Pénzcentrum | 2009. július 13. 13:32

Új támogatási programot indít a FŐGÁZ

2009. július 13-án a Fővárosi Gázművek Zrt. és négy kerületi önkormányzat polgármesterei illetve alpolgármesterei ünnepélyes keretek között írták alá az önkormányzati épületek fűtéskorszerűsítését, és felújítási munkálatait támogató szerződéseket. A támogatási program keretében ezen fűtéskorszerűsítésekhez a Fővárosi Gázművek Zrt. visszafizetési kötelezettség nélkül, 1-1 millió forintot adományoz az önkormányzatoknak.

Pénzcentrum | 2009. június 22. 06:20

Gázszámla - Feladták az utolsó kenetet, vagy van még egy szalmaszál?

A Fővárosi Gázművek Zrt. gondol azokra az ügyfeleire, akiknek a hátraléka sajnálatos módon anyagi okokra vezethető vissza. A szociális rászorultságon túl a fogyatékkal élőket is különböző kedvezmények illetik meg. A szociálisan rászoruló és/vagy fogyatékkal élő fogyasztók kérhetik felvételüket a védendő fogyasztók nyilvántartásába.

Pénzcentrum | 2009. április 23. 10:45

Korszerű Otthon Hitel 25 ezer forintos gázszámla jóváírással!

A FŐGÁZ a Magyar Cetelem Bank a ma délelőtti sajtótájékoztatón jelentette be új, lakossági ügyfeleknek kínált szolgáltatását. A Korszerű Otthon Hitel pénzügyi konstrukció célja, hogy segítséget nyújtson a fogyasztóknak a tudatos energiafelhasználáshoz, illetve energia-megtakarítási törekvéseik megvalósításához.

Pénzcentrum | 2009. március 19. 10:30

Díjazták a FŐGÁZ-t: környezetbarát autóban utaznak

A Fővárosi Gázművek Zrt. a környezetbarát közlekedés népszerűsítésében felvállalt szerepéért elnyerte az idei "Greenexpo Innováció" díjat a kiállításon bemutatott sűrített földgáz üzemű autójával.

Pénzcentrum | 2009. január 28. 05:55

Mérgezésveszély! Itt a filléres megoldás a halálos nemtörődömségre!

A FŐGÁZ felmérése szerint aggasztó, hogy a fővárosban található 570 ezer lakossági fogyasztási hely tulajdonosa közül minden negyedik soha sem végezteti el a gázüzemű készülékek karbantartását. A cég felvette a kesztyűt és a hazai gázpiacon megindult verseny által határolt ringbe a szolgáltatások ilyen irányú bővítésével lépnek be.

Pénzcentrum | 2009. január 27. 12:45

Új lakossági szolgáltatást kínál a FŐGÁZ!

A FŐGÁZ a mai napon bemutatta a hazai közműszolgáltatás történetében úttörőnek számító új, lakossági ügyfeleknek szóló szolgáltatását. A GÁZŐRZŐK havidíjas karbantartási szolgáltatással nem csupán az otthonok biztonságossága növelhető, hanem a komfortérzet csökkenése nélkül megtakarítás is elérhető.

Pénzcentrum | 2008. december 11. 14:45

Csökkenhet a rezsi: új támogatási programot indít a FŐGÁZ!

A Fővárosi Gázművek Zrt. új programot indít, amely a csatlakozó önkormányzatok területén élő több ezer család otthonát teheti biztonságosabbá és egyben segítséget nyújthat számukra az energiafelhasználásból eredő kiadásaik csökkentéséhez.

CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem