28 °C Budapest

Clinton cége nyerte a tendert: megújul az Empire State Building!

Pénzcentrum
2009. április 7. 13:00

Rövidesen zöldbe fordul az Empire State Building, az új megoldásoknak köszönhetően 4,4 millió dollárral csökkenhet a felhőkarcoló éves energiafelhasználása.


Empire State Building (Forrás: esbnyc.com)

A modern világ hét csodájának egyét 1931-ben építették, az épületgépészeti rendszereket most 500 millió dollárból kívánják felújítani. A tervek szerint a költségek ötödét a környezetbarát fejlesztések teszik majd ki. Az ingatlan tulajdonosa szerint olyan munkálatokat hajtanak végre, melyek más hasonló épületeknél már jelesre vizsgáztak.

A valaha a világ legmagasabb épülete címet hosszú éveken birtokló felhőkarcoló rezsiszámlái annyira megemelkedtek, hogy már aktuálissá vált a fejlesztés.

A korábbi amerikai elnök, Bill Clinton által alapított tanácsadó cég is kiveszi a részét a káros anyag kibocsátásának csökkentését előirányzó tervek kidolgozásában.

A tervek szerint a munkálatok elvégzését követően 38 %-kal csökkenhet a 102 emeletes épület energiafelhasználása. A kivitelezés több ütemben készül és körülbelül másfél évet vesz majd igénybe. A híres felhőkarcolón kívül több épület is felújításra szorulna, mivel a statisztikák szerint az amerikai lakásállomány háromnegyede 20 évesnél idősebb.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

New Yorkban a kereskedelmi célú épületek felelősek a szén-dioxid kibocsátás 79 %-áért.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?