23 °C Budapest

Clinton cége nyerte a tendert: megújul az Empire State Building!

Pénzcentrum
2009. április 7. 13:00

Rövidesen zöldbe fordul az Empire State Building, az új megoldásoknak köszönhetően 4,4 millió dollárral csökkenhet a felhőkarcoló éves energiafelhasználása.


Empire State Building (Forrás: esbnyc.com)

A modern világ hét csodájának egyét 1931-ben építették, az épületgépészeti rendszereket most 500 millió dollárból kívánják felújítani. A tervek szerint a költségek ötödét a környezetbarát fejlesztések teszik majd ki. Az ingatlan tulajdonosa szerint olyan munkálatokat hajtanak végre, melyek más hasonló épületeknél már jelesre vizsgáztak.

A valaha a világ legmagasabb épülete címet hosszú éveken birtokló felhőkarcoló rezsiszámlái annyira megemelkedtek, hogy már aktuálissá vált a fejlesztés.

A korábbi amerikai elnök, Bill Clinton által alapított tanácsadó cég is kiveszi a részét a káros anyag kibocsátásának csökkentését előirányzó tervek kidolgozásában.

A tervek szerint a munkálatok elvégzését követően 38 %-kal csökkenhet a 102 emeletes épület energiafelhasználása. A kivitelezés több ütemben készül és körülbelül másfél évet vesz majd igénybe. A híres felhőkarcolón kívül több épület is felújításra szorulna, mivel a statisztikák szerint az amerikai lakásállomány háromnegyede 20 évesnél idősebb.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

New Yorkban a kereskedelmi célú épületek felelősek a szén-dioxid kibocsátás 79 %-áért.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 12. péntek
Gyula
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem