13 °C Budapest

Clinton cége nyerte a tendert: megújul az Empire State Building!

Pénzcentrum
2009. április 7. 13:00

Rövidesen zöldbe fordul az Empire State Building, az új megoldásoknak köszönhetően 4,4 millió dollárral csökkenhet a felhőkarcoló éves energiafelhasználása.


Empire State Building (Forrás: esbnyc.com)

A modern világ hét csodájának egyét 1931-ben építették, az épületgépészeti rendszereket most 500 millió dollárból kívánják felújítani. A tervek szerint a költségek ötödét a környezetbarát fejlesztések teszik majd ki. Az ingatlan tulajdonosa szerint olyan munkálatokat hajtanak végre, melyek más hasonló épületeknél már jelesre vizsgáztak.

A valaha a világ legmagasabb épülete címet hosszú éveken birtokló felhőkarcoló rezsiszámlái annyira megemelkedtek, hogy már aktuálissá vált a fejlesztés.

A korábbi amerikai elnök, Bill Clinton által alapított tanácsadó cég is kiveszi a részét a káros anyag kibocsátásának csökkentését előirányzó tervek kidolgozásában.

A tervek szerint a munkálatok elvégzését követően 38 %-kal csökkenhet a 102 emeletes épület energiafelhasználása. A kivitelezés több ütemben készül és körülbelül másfél évet vesz majd igénybe. A híres felhőkarcolón kívül több épület is felújításra szorulna, mivel a statisztikák szerint az amerikai lakásállomány háromnegyede 20 évesnél idősebb.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

New Yorkban a kereskedelmi célú épületek felelősek a szén-dioxid kibocsátás 79 %-áért.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 25. 16:07