25 °C Budapest

Címke: toronyház (20 cikk)

Pénzcentrum | 2013. szeptember 27. 17:34

Ez lesz a világ egyik legdrágább lakása

New York legnagyobb és legdrágább, 130 millió dolláros (28,6 milliárd forint) otthonává alakítják át az 1930-as években emelt River House nevű art deco apartman-toronyház magánklubját.

Pénzcentrum | 2010. december 22. 04:44

Gyászol a pénzvilág! Öngyilkos lett a bank szépe

Mindenkit megdöbbentett az elemzőként dolgozó 27 éves Citigroup bankár, az amerikai Jessica Fashano halálhíre. A jótékonysági események szervezésében is élen járó hölgy egy 40 emeletes - egyébként Donald Trump ingatlanmogul érdekeltségébe tartozó - manhattani toronyház tetejéről vetette magát a mélybe. A rendőrség az idegenkezűséget kizárta, közleményükből kiderült, hogy a víg kedélyűnek ismert bankárt valójában depresszió ellen kezelték.

Pénzcentrum | 2010. november 24. 16:02

Ez a világ legdrágább eladó háza + fotók

Egy párizsi magánpalota a legdrágább eladó lakóház a világon a maga 140 millió dolláros (27,8 milliárd forintos) árával. Az ingatlan a francia főváros Foch marsallról elnevezett sugárútján található, 2600 négyzetméter lakóterületű, valamint 12 szobával és 12 fürdőszobával rendelkezik.

Pénzcentrum | 2010. október 6. 14:02

Robbantottak Kínában! Nagy falat volt a minőség a húzóágazatnak

Sorra dőlnek össze, vagy robbantják fel a nemrég felépített gigászi komplekszumokat Kínában. Az ázsiai ország gazdasági növekedéséhez jelentős mértékben hozzájáruló építkezések sokszor nem átgondoltak és rosszul kivitelezettek. Vannak olyan lebontott, vagy maguktól összeroppant létesítmények, melyeket egyáltalán nem is használtak, de többségében a tervezők és vezetők mulasztása miatt váltak a törmelékek martalékává.

Pénzcentrum | 2010. augusztus 26. 13:02

Irodaházat húznak fel a modernkori építészeti csoda elé

Az Empire State Bulding (ESB) tulajdonosának tiltakozása ellenére egy új felhőkarcoló megépítéséről határozott tegnap New York város tanácsa. A testület 47-1 szavazati aránnyal döntött az építkezésről, miután Michael Bloomberg polgármester elvetette az ESB részéről megfogalmazott kifogásokat.

Pénzcentrum | 2010. június 9. 12:02

Új Guinness rekord! Ferdébb, mint a pisai torony!

Az épület átadását követően a hitelesítés is megtörtént, ezennel az Abu Dzabiban található Capital Gate torony hivatalosan is bekerült a Guinness Rekordok könyvébe, mint a világ legferdébb ember alkotta toronyépülete. Az épület 18 fokkal dől nyugati irányba, ezzel négyszer ferdébb, mint a középkorban gyenge lábakra épített híres pisai torony.

Pénzcentrum | 2010. március 15. 15:17

Hová menekülnek előlünk a milliárdosok?

Legyen szó akármilyen híres sportolókról, színészekről vagy üzletemberekről, ők is emberek, vagyis nekik is néha elegük lesz a világból és egy kis pihenésre, egy kis magányra vágynak. Csak persze nem oda mennek ahová az egyszerű halandók. A Forbes magazin összeszedte a milliárdosok kedvenc üdülőhelyeit.

Pénzcentrum | 2010. január 8. 18:02

20 felhőkarcolót építenek Madridban

Nagy fába vágták a fejszéjüket a válság miatt óriási gondokkal küzdő ingatlanpiaccal rendelkező spanyolok. A napokban mutatták be főváros új pénzügyi negyedének terveit, melynek keretében legalább húsz felhőkarcoló magasodik majd Madrid fölé.

Pénzcentrum | 2009. október 13. 18:02

Kinyitotta a pénztárcáját a celeb: rámutatott és megvette

A forgalmas Los Angelest cserélte a napfényes Miami-ra az ismert énekesházaspár Jennifer Lopez és Marc Anthony. Nem lehet tudni, hogy lakójáról lett-e híres a Icon Brickell tengerparti toronyház, vagy az építmény szépsége és híre vonzotta-e ide lakni a párt.

Pénzcentrum | 2009. szeptember 27. 12:00

Anorexiás felhőkarcoló Dubaiban - képpel

Joggal pályázik a "világ legmagasabb lakóépülete" címre a várhatóan 2012-re elkészülő Pentominium névre keresztelt Dubaiban épülő felhőkarcoló.

Pénzcentrum | 2009. szeptember 13. 08:02

Hoppá! Erről jól lemaradtak a hazánkban élő kínaiak - képek

Dán építészek közreműködésével elkészültek az első origami ihlette, hajlított homlokzatú felhőkarcoló tervei, mely a kínai Sencsen városában működő energiaipari nagyvállalat központi irodaházaként funkcionálhat.

Pénzcentrum | 2009. április 6. 14:00

A felkelő nap toronyháza: az 1,25 milliárdos lakás is elkelt!

Egyes források szerint minden lakás elkelt, mások úgy tudják, hogy kevesebb, mint 10 eladatlan lakás maradt a felkelő nap országának legmagasabb társasházában. Az 54 emeletes 209 méter magas 465 lakásos társasház fejlesztője a válság ellenére sem szembesült értékesítési gondokkal.

Pénzcentrum | 2009. március 28. 10:30

Nyugdíjas fenegyerekek: extrém hobbik 90 év fölött

Miért gondoljuk azt, hogy az aggastyánoknak a kandalló mellett ülve, kakaót szürcsölgetve, unokáikkal játszadozva kell tölteniük nyugdíjas éveiket? Van, aki száz évesen siklóernyőzik, megmássza a Himaláját, vagy épp ejtőernyővel ugrál toronyházakból. Íme a fenegyerek nyugdíjasok.

Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem