Skót eladók: újabb csapás az ingatlanközvetítőkre!

Pénzcentrum
2009. március 23. 12:00

Nem fogadták kitörő örömmel a szigetország munkára éhes ingatlanközvetítői az új lakáscserét elősegítő internetes szolgáltatást. Az Easy House Exchange honlapján a piaci szereplők a borsos ingatlanközvetítői díjak megspórolásával, közvetlenül felvehetik egymással a kapcsolatot.

A szolgáltatás elindításától a piac élénkülését várják a szakértők, az adásvételek és a lakáscserék tompíthatják az árzuhanás negatív hatásait. Az oldalon új- és használt lakások egyaránt megtalálhatók, magánszemélyek mellett ingatlanfejlesztők is regisztrálhatnak.

Az oldal elsősorban azokat az ingatlantulajdonosokat és lakáskeresőket célozza meg, akik gyors megoldást keresnek a lakásproblémájuk megoldására. A regisztráció június 1-éig ingyenes, eddig a határidőig szabadon lehet böngészni a feltöltött lakáskínálatot.

Easy House Exchange

A oldal segítségével az eladók és a vevők közvetlen kapcsolatot tudnak létesíteni, lakáscsere esetén pedig csak a különbözetet kell megfizetni az egyik félnek. Az oldalon jogi tanácsokkal is szolgálnak, valamint segítenek a jelzáloghitelek felvételévben csere esetén átvitelében, vagy átvállalásában.

A várakozások szerint folyamatosan növekedni fog a regisztráltak száma, az ügyfeleket vonzza az átlagosan az ingatlan értékének 2-3 %-ában mérhető közvetítői jutalékok megspórolásának lehetősége. Bár az oldal a válság és az ingatlanpiacok zuhanása idején indult, a fejlesztők szerint rövidesen óriási sikere lehet a honlapnak.

Az eddigi tapasztalatok szerint a feltöltött ingatlanok felét eladási gondokkal küzdő ingatlanfejlesztők tették fel, az ingyenes regisztrációtól a magánszemélyek aktívabb részvételét várják az előttünk álló hónapokban.

Az oldalon már most számos érdekes és kedvező ajánlatot találni, melyekre a nehéz piaci körülmények között is gyorsan lecsapnak az érdeklődők. A várakozások szerint az oldal népszerűsége tovább nőhet, az elérhető lakáskínálat ezzel arányosan bővülhet.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?