1 °C Budapest

Skót eladók: újabb csapás az ingatlanközvetítőkre!

Pénzcentrum
2009. március 23. 12:00

Nem fogadták kitörő örömmel a szigetország munkára éhes ingatlanközvetítői az új lakáscserét elősegítő internetes szolgáltatást. Az Easy House Exchange honlapján a piaci szereplők a borsos ingatlanközvetítői díjak megspórolásával, közvetlenül felvehetik egymással a kapcsolatot.

A szolgáltatás elindításától a piac élénkülését várják a szakértők, az adásvételek és a lakáscserék tompíthatják az árzuhanás negatív hatásait. Az oldalon új- és használt lakások egyaránt megtalálhatók, magánszemélyek mellett ingatlanfejlesztők is regisztrálhatnak.

Az oldal elsősorban azokat az ingatlantulajdonosokat és lakáskeresőket célozza meg, akik gyors megoldást keresnek a lakásproblémájuk megoldására. A regisztráció június 1-éig ingyenes, eddig a határidőig szabadon lehet böngészni a feltöltött lakáskínálatot.

Easy House Exchange

A oldal segítségével az eladók és a vevők közvetlen kapcsolatot tudnak létesíteni, lakáscsere esetén pedig csak a különbözetet kell megfizetni az egyik félnek. Az oldalon jogi tanácsokkal is szolgálnak, valamint segítenek a jelzáloghitelek felvételévben csere esetén átvitelében, vagy átvállalásában.

A várakozások szerint folyamatosan növekedni fog a regisztráltak száma, az ügyfeleket vonzza az átlagosan az ingatlan értékének 2-3 %-ában mérhető közvetítői jutalékok megspórolásának lehetősége. Bár az oldal a válság és az ingatlanpiacok zuhanása idején indult, a fejlesztők szerint rövidesen óriási sikere lehet a honlapnak.

Az eddigi tapasztalatok szerint a feltöltött ingatlanok felét eladási gondokkal küzdő ingatlanfejlesztők tették fel, az ingyenes regisztrációtól a magánszemélyek aktívabb részvételét várják az előttünk álló hónapokban.

Az oldalon már most számos érdekes és kedvező ajánlatot találni, melyekre a nehéz piaci körülmények között is gyorsan lecsapnak az érdeklődők. A várakozások szerint az oldal népszerűsége tovább nőhet, az elérhető lakáskínálat ezzel arányosan bővülhet.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?