17 °C Budapest

Fellángolás az amerikai ingatlanpiacon! Meddig tart a lendület?

Pénzcentrum
2009. március 20. 14:00

Egy friss kormányzati jelentés szerint 22,2 %-kal nőtt az új lakásokra kiadott használatbavételi engedélyek száma az elmúlt hónapban. Növekedésre tavaly áprilistól nem volt példa, a szakértőket is meglepő mértékű emelkedést pedig 1990 januárja óta nem mértek a tengerentúli ingatlanpiacon.

Az elemzők szerint egyrészt meglepő, hogy a piacot elárasztó végrehajtás alatti ingatlanok, a csökkenő kereslet és a fokozódó eladói nyomás ellenére növekedést mértek, másrészt nem szabad megfeledkezni a januárban mért történelmi mélypontot jelentő bázisértékekről sem.

Az illetékes minisztérium által készített jelentés készítői szerint a többgenerációs házakra, az apartmanokra és a társasházakra kiadott engedélyek száma 226 ezerre nőtt, miközben a családi házakra vonatkozó kérelmek száma a 357 ezres szinten stagnált.

Az amerikai lakásépítők szövetségének elnöke elmondta: "A statisztika mindenképpen üdvözlendő, jó hír ez minden piaci szereplőnek, különösen a hamarosan beinduló lakásszezon előtt. A számok bíztatóak, de nem szabad megfeledkezni a korábbi szerény eredményekről és a lakáspiacot elárasztó végrehajtott ingatlanokról sem."

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 29. csütörtök
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?