16 °C Budapest

Hol érdemes lakást venni: év végi akciók egy csokorban!

Pénzcentrum
2008. december 4. 05:55

Mint ahogy azt az elmúlt években már megszokhattuk, az év vége - különösen az utolsó hónap - az ingatlanvásárlás tekintetében is kiemelkedő időszaknak számít. A beruházók ilyenkor különleges akciókkal, ajándékokkal és kedvezményekkel csábítják magukhoz az érdeklődőket. A Pénzcentrum annak járt utána, hogy hol érdemes még az idén lakást lekötni.

A korábbi években az utolsó pillanatban bejelentett jogszabályi változások és az adótörvényekhez kapcsolódó módosítások is élénkítették a lakáspiacot az év ezen szakaszában, idén azonban más is állhat a háttérben. A pénzügyi válság következtében megváltoztak a hitelfelvételi lehetőségek, az ebből fakadó kereslet kiesést pedig különféle vásárlást ösztönző eszközökkel kívánják kompenzálni.

Az elmúlt hónapokban több alkalommal is beszámoltunk róla, hogy az értékesítési problémákkal küzdő spanyol és brit beruházók meddig merészkedtek el. Angliában akadt olyan beruházó, aki 40 %-ot engedett a vételárból, ha egy befektető legalább öt lakást vásárolt nála. A spanyolok egyet fizet, kettőt kap akcióban hirdették az üresen álló lakásaikat.

Indiában a vásárolt lakás értékétől függően az arany ékszerektől, az európai nyaraláson át a luxusautóig terjedő skáláról választhattak a vásárlók. Az év vége közeledtével a brit fejlesztők teljesen berendezett lakással és felöltöztetett karácsonyfával kedveskednek az idén költözőknek. Ezek után nézzük, hogy mi a helyzet hazánkban!

Újbuda Tóváros: Több idő élni

Az Újbuda Tóváros I. és II. ütemének fejlesztője a piaci igényekre és a pénzügyi válságra való tekintettel számos vevőbarát intézkedéssel segíti a főváros XI. kerületében, a prémium szegmensben lakást kereső ügyfeleket.

A modern, gazdaságos és környezetbarát fejlesztés saját sportközponttal, látványtóval és csodálatos panorámával rendelkezik.

Az értékesítési stratégia kidolgozásakor figyelembe vették az aktuális piaci helyzetet, ezért a már megvalósult első ütem utolsó szabad lakásait az ajándék konyhabútoron és a légkondicionálón túl december 31-ig további 5 %-os kedvezménnyel lehet lekötni. A 46-112 négyzetméteres lakások között akad olyan, amelyik esetében akár 3 millió forintos árelőny is elérhető.

A cég ingyenes belsőépítészeti tanácsokkal látja el a vásárlókat, de a II. ütemhez kapcsolódóan is megtették a szükséges lépéseket. Az önerő alacsonyan tartása érdekében a jövő év végére elkészülő lakások már 10 %-kal leköthetők, a vételárból fennmaradó 90 %-ot csak a birtokbaadás előtt kell megfizetni.

Általános vélemény, hogy a jó helyen lévő új lakások piacán további áremelkedésre lehet majd számítani, különösen mivel az előttünk álló egy-két évben várhatóan szűkülni fog a kínálat. Az akciós időszak kihasználásával a várható áremelkedés esetén extra hozamot lehet majd elérni. A vásárlást ösztönző eszközök repertoárja széles, az akciók mértékét viszont meghatározza a projekt státusza.

Csiki-Berek: ahol boldogok az emberek

Aki még idén köt szerződést a Csiki-Berek egyik házára, az a következő ajándékok közül választhat. Kétszemélyes hidromasszázs fürdőkád, Bosch beépített hűtőszekrény, vagy a költözéshez egy napra Csiki-Bege teherautót kap sofőrrel.

Az eddigi tapasztalatokat figyelembe véve újra életbe léptetnek egy korábbi akciót, melynek keretében fél év ingyenes autóhasználatot biztosítanak az ügyfeleiknek.

A garázs és a gépesített konyhabútor ennél a projektnél alapfelszereltségnek számít, ezért olyan ajándékokat választottak, melyek túlmutatnak az aktuális piaci trendeken. Vannak más időszakos akciók is, nyáron például ajándék növényeket biztosítanak a kert otthonosabbá tétele érdekében. Az alapfelszereltség része még a geotermikus fűtés és hűtés, a légtechnikai berendezés és a kandalló.

Nem adnak át házat redőny, szúnyogháló, gépesített konyhabútor, öntöző, füves kert és két férőhelyes garázs nélkül. Az ügyfeleiknek a gyenge forint miatt javasolják a devizahitelek felvételét, hiszen forinterősödés esetén ezzel milliókat nyerhetnek. A projekt első üteme már majdnem teljesen elkészült, ezért vevő oldalról nézve szinte kockázatmentes a vásárlás.

Pasa Park, Castrum Ház: 5-25 %-os árkedvezmény

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 20 millió forintot, 25 éves futamidőre, már 8,1 százalékos THM-el, és havi 151 979 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 8,52% a THM; a K&H Banknál 8,57%; a Raiffeisen Banknál 8,72%,  az Erste Banknál 9,02%; míg az OTP Banknál 9,3%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A II. kerület szívében luxus színvonalon épített Pasa Parkban 5-20 %-kal csökkentették a lakásárakat, emellett két parkolót kap egy áron, aki január 31-ig szerződést köt.

A IX. kerületi Castrum Házban a 25 %-os árengedmény mellé január 31-ig két ajándék parkolót is kapnak a vásárlók. A fejlesztő a piaci trendet megelőzve mérsékelte árait, valamint ajándék parkolókkal lepi meg a vásárlóit.

A vásárlásösztönző akciók általában az év vége felé teljesednek ki, a fejlesztők így próbálják növelni az egyébként is megnövekedett vásárlási kedvet. Az utolsó negyedévben lelassult az értékesítés, ezekkel az intézkedésekkel azonban némileg kompenzálni lehet a kereslet kiesését.

A Pasa Park 33 lakása egytől-egyig teljesen felszerelt, a teraszokról és a tetőkertről lenyűgöző panoráma tárul a leendő lakók elé.

A lakók kényelmét uszoda, szauna, jakuzzi és fitneszterem is szolgálja. A biztonságról a recepció, a személyzet és a 24 órás biztonsági szolgálat gondoskodik.

A Castrum Ház iroda- és lakó-komplexum a Duna-parton, a Petőfi és a Lágymányosi híd között található. A panoráma és a páratlan fekvés mellett a megvalósítás során alkalmazott építészeti megoldások is egyedivé varázsolják az épületet. A kiemelkedő minőségű anyagok használata mellett számos extra szolgáltatás várja az ideköltözőket.

rozsnyaiPARK: bevezető ár január 31-ig

A rozsnyaiPARK-nál január 31-ig 500 ezer forinttal lehet regisztrálni, az összeget ügyvédi letétbe helyezik, ezáltal a foglalás 6 hónapig érvényes.

A foglalási időszakban bármikor megköthető a szerződés még az idei áron, ha meggondolja magát a vevő, akkor visszajár a befizetett összeg. A cég bevezető akciója a versenytársak akcióihoz hasonlóan az év végi gyakorlatot követi.

Corvin Sétány: kedvező fizetési ütemezés

A cég novemberben kezdte el a Corvin Sétány két új lakóépületének, a Cordia Sun Resort-nak és a Cordia Park Residence-nek az értékesítését. A lakásokat jelenleg bevezető áron kínálják, 25-75 %-os fizetési ütemezéssel. A cégcsoporthoz tartozó projektek összesen 1044 lakást takarnak, a folyó beruházások értékesítési szintje eléri a 85 %-ot.

A két új lakóépület értékesítését egy nagyszabású ügyfélrendezvénnyel kezdték, ahol várakozáson felüli regisztrációt és számos pozitív visszajelzést kaptak. Az ügyfelek részére kínált szolgáltatáscsomag megkönnyíti a lakásválasztást a vásárlástól egészen a költözésig.

A cég úgy véli, hogy a piacon elérhető kedvezmények általában a kifutó lakásokra vonatkoznak, a cégek ezeket az ingatlanokat kívánják vonzóbbá tenni. A Cordia részletes alaprajzot és magas minőségű belső anyaghasználatot garantál a vásárlónak. A most lekötött lakásokat még idei áron kínálják, az új projektekre pedig bevezető ár vonatkozik.

A vizsgálatunk nem teljes körű, az érdeklődők számos más beruházónál is találkozhatnak kedvezményekkel (akik közül többen nem kívántak részt venni a körképünkben).

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 24. vasárnap
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
A siketek világnapja
Szeptember 24.
Tengerészeti világnap
Szeptember 24.
A fehér kendő napja
Szeptember 24.
A szív világnapja
Szeptember 24.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2023. szeptember 24. 06:30
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM