Döbbenetes karácsonyi lakásakció! Nagyon nagy lehet a baj...

Pénzcentrum
2008. december 1. 12:00

Nem mindennapi ingatlanakciókról tömegével számoltunk be a közelmúltban a Pénzcentrum.hu virtuális hasábjain, így egyáltalán nem ért váratlanul bennünket, hogy a felgyülemlett készleteiket leépíteni szándékozó fejlesztők a karácsonyra is rámennek akció szinten, nem is akárhogy!

A brit Fairview New Homes kompletten berendezett, feldíszített karácsonyfával ellátott angliai lakásokat ajánl azon vásárlóinak, akik december 15 előtt beköltöznek új lakásukba. A berendezés és a fenyőfa mellett egy 1000 fontos ajándékutalványt is ad a fejlesztő, ráadásul a vételárat sem kell teljes egészében kifizetni.

A cég az első lakásukat megszerezni vágyókat célozza meg Flying Start programjával, mellyel azért lehet repülőrajtot venni, mert csak a vételár 75%-át kell kifizetni a vásárláskor, a fennmaradó 25%-ot pedig ráér 10 év múlva, vagy akkor, ha a vásárló tovább költözik. Ez a 25% ráadásul kamatmentes.

A 75%-os induló vételár azért jelentős könnyítés, mert a hitelpiaci válság miatt eltűntek a 100%-os (és afölötti) finanszírozást biztosító konstrukciók, az ingatlan értékének 75%-át azonban még meg lehet finanszírozni hitelből, így gyakorlatilag továbbra is lehetséges az önerő nélküli vásárlás, legalábbis ezen karácsonyi akció keretein belül.

A jövőben minden bizonnyal több hasonló innovatív kezdeményezéssel találkozhatunk majd az ingatlanpiacon, a fejlesztők ugyanis inkább lemondanak a vételár egy részének kamatairól (időértékéről) és plusz költségeket vállalnak (berendezés), csak hogy ne maradjon rajtuk az eladhatatlan készélet.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem