Lehull a lepel a fáraók titkáról: az ókori tervezők voltak a jobbak?

Pénzcentrum
2008. július 7. 12:00

Egyiptom a statikusok rémálma... A kedvező árfekvésnek köszönhetően egyre több külföldi szeretne Egyiptomban ingatlant vásárolni, de sokan arra is kíváncsiak, hogy mi áll az olcsó árak hátterében. A csábító árak mögött több okot is fel lehet sorakoztatni, cikkünkben azokra a hibákra kívánunk rávilágítani, melyek ismeretében mindenki jelentős összegeket takaríthat meg egy adásvétel során.


Szerkezetépítés egyiptomi-módra
A turisták - érkezzenek is a világ bármely tájáról - imádják Egyiptomot, de az alacsony áraknak köszönhetően az ingatlan-befektetők is egyre inkább kiszemelték maguknak.

Mielőtt valaki azonnal elcsábul, érdemes megemlíteni, hogy az ország alatt több törésvonal is húzódik, ezért nem ritkák a földrengések a térségben. Földrajzilag Kaliforniához hasonlítható a terület, azaz nem az e kérdés, hogy lesz-e földrengés, hanem az, hogy mikor.

Sok vásárlót elsőre megdöbbent és elijeszt a vásárlástól az a gondolat, hogy mindent elveszíthetnek néhány másodperc leforgása alatt.

Egyiptomban már egy Richter-skála szerinti alacsonyabb erősségű földrengés is nagyobb pusztítást okoz, mint más országokban. Ennek legfőbb okát a szabályozatlan építési előírásokban kell keresni, gyakorlatilag sok helyen azt építenek, amit akarnak, ezért Egyiptom a statikusok rémálma lett.

Számos befektető elbizonytalanodik, ha megtudja, hogy a festői környezetben álló új ház alatt egy törésvonal húzódik, ráadásul nem mindig tudni, hogy mi van a festék alatt. Amíg az olyan szigorú építési előírásokkal rendelkező nagyvárosok, mint Tokió képesek lennének elég jól átvészelni egy erősebb földmozgást is, addig Kairót nagy valószínűséggel letarolná még egy gyengébb földrengés is.

Nagyon fontos, hogy ne csak felületesen foglalkozzon az adásvétellel a vásárló, nagyon ráfizethet, aki nem elég körültekintő. Egyiptomban érdemes inkább mindent többször is leellenőrizni a szerződések aláírását megelőzően.

Fő célpontok: hol érdemes vásárolni?

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)


Tovább felfelé kitöltőfalazat nélkül
Nincs annál rosszabb, mint amikor valaki azt hiszi, hogy a jó befektetéshez elég csupán megvásárolni egy ingatlant. Az országban nem minden régió tekinthető fejlettnek és népszerűnek, ezért a befektetés megtérülésének egyik legfontosabb tényezője a megfelelő hely kiválasztása.

Egyiptomban a Vörös-tenger partvidéke tekinthető a legnépszerűbb övezetnek, Sharm el-Sheikh különösen kedvelt a turisták és a befektetők körében.

Az átgondolt helyi építési szabályoknak köszönhetően nagy az érdeklődés a terület iránt. A telkek maximális beépíthetősége 20 % és legfeljebb háromszintes házak építése engedélyezett. A külföldiek által kedvelt városok még Alexandria és el-Alamein is.

A szuezi öbölben fekvő Ain Soukhna másfél órányi kényelmes autóútra van a fővárostól. Hétvégente számos pihenni vágyó városlakó menekül ide a zajos mindennapok forgatagából. Kicsit délebbre található Hurghada, mely inkább a fiatalok, nagyobb baráti társaságok és a búvárkodók által kedvelt, a város az éjszakai szórakozási lehetőségekben is bővelkedik. Sahl Hasheesh-t is elérte a fejlesztési hullám, az érdeklődők három nagy beruházás közül is választhatnak.

Árak, megtérülés, dömping...

Gyász: elhunyt Pál Mihály

Nyolcvanhat éves korában szerdán elhunyt Pál Mihály Munkácsy-díjas szobrászművész - közölte a család csütörtökön.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 2. vasárnap
Áron
13. hét
Április 2.
Virágvasárnap
Április 2.
Ifjúsági világnap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 19:18
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 18:35