Hol vegyünk ingatlant? 2008 legforróbb piacain...

Pénzcentrum
2008. január 4. 13:00

Míg a hazai ingatlanpiac esetében a változó jogszabályi környezet teremthet új tendenciákat, addig szerte a nagyvilágban az amerikai jelzáloghitel-válság következményei válhatnak meghatározó tényezővé. Ebből is látszik, hogy az ingatlanbefektetést preferáló hazai kisbefektetők nincsenek könnyű helyzetben.

Persze az idei évben is érdemes lehet a fővárosi piacon túl is körülnézni és akár a határokon kívül ingatlant vásárolni a magasabb hozam reményében . A következőkben annak nézünk utána, hogy a brit ingatlanpiaci szakértők szerint melyek a legpezsgőbb ingatlanpiacok.

Marokkó

Bár az észak-afrikai országban már néhány éve lehetővé tették a külföldiek ingatlanszerzését, az előkészítési idő miatt csak most kezdenek ténylegesen formálódni azok a fejlesztések, melyek jó lehetőséget adnak a kisbefektetőknek és a csoportos utaztatást, illetve a szállodákat kerülő turistáknak.

Forrás:www.sirocoestates.com


Marokkót manapság már olcsó, fapados járatokkal is elérhetjük, ennek köszönhetően az átlátható és szilárd jogi környezettel rendelkező ország akár Spanyolországhoz hasonló befektetési és üdülési célponttá is válhat a következő években.

Cape Verde

A hozzánk legközelebb fekvő karibi sziget exkluzív megoldást kínál. Cape Verde már az utóbbi években is jelentős fejlődésen ment keresztül, mind a rendelkezésre álló ingatlankínálatot, mind pedig az ide érkező turisták számát tekintve. Így vált biztosítottá a kiadhatóság a vízi sportok kedvelőinek paradicsomában.

Forrás:www.capeverdebreaks.com

A sziget hátránya, hogy nincs közvetlen járat, Európából Portugálián keresztül utazhatunk oda. A turistákat azonban ez láthatóan nem riasztja el, a jelenleg még fejlesztés alatt álló létesítmények (strandok, golfpályák) pedig tovább növelik majd annak vonzerejét.

Egyiptom

Az észak-afrikai országgal kapcsolatosan sokaknak bizonyosan máig is Sharm-el-Sheikh jut eszébe. Az egyiptomi kormány azonban felismerve a turizmus fontosságát, jelenleg is mindent elkövet a terrorista akciók megfékezése érdekében.

Forrás:blogs.bootsnall.com


A terrorista veszéllyel szemben áll a tény, hogy Egyiptom mára az európaiak egyik legkedveltebb téli üdülőhelye lett, ahol különböző hotelfejlesztések esetében vásárolhatnak ingatlanokat a szükséges tőkével rendelkezők.

Brazília

A dél-amerikai ország gazdasági fejlődését és az európai árszínvonalhoz képest alacsony ingatlanárait látva sokan vásárolnak befektetési és magáncéllal is nyaralót, házat az óceán közelében.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Forrás:www.premierworld.co.uk

A gazdasági fejlődés mellett a turisták száma is folyamatosan növekszik, többségük a "közeli" Egyesült Államokból érkezik. De egyre többen vásárolnak itt a befektetési kockázat mérséklését szem előtt tartó britek közül is.

Kína

Egy kínai ingatlan megvásárlásának ötlete sokak számára túlságosan is merésznek tűnhet egyrészről a távolság, másrészről a külföldiek ingatlanszerzését illető korlátozás miatt, mely már régóta porondon van az ázsiai országban.

Forrás:www.overseaspropertymall.com 

A rendkívüli gazdasági fejlődést és ezzel együtt az életszínvonal emelkedését megélő Kína ingatlanpiacán azonban szinte magától adódó a további fejlődés. Így érdemes lehet a kockázatot is felvállalva, nagyobb, például golfpályák közelében épülő fejlesztésekben vásárolni.

Észtország

Végül, de nem utolsó sorban a britek egy európai országot is felvettek a legpezsgőbb ingatlanpiacok közé. A balti országok szárnyalását tekintve elmondhatjuk, hogy Észtország, legalábbis, ami az ingatlanpiaci árszínvonal emelkedését illeti, mindig a másik két állam mögött maradt.

Forrás:www.homesgofast.com


Talán ennek köszönhető, hogy az észt főváros Tallin továbbra is jó befektetési lehetőséget kínál, míg a befektetők egy része a szomszédos Litvániából már kivonja forrásait.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?