13 °C Budapest

Hol vegyünk ingatlant? 2008 legforróbb piacain...

Pénzcentrum
2008. január 4. 13:00

Míg a hazai ingatlanpiac esetében a változó jogszabályi környezet teremthet új tendenciákat, addig szerte a nagyvilágban az amerikai jelzáloghitel-válság következményei válhatnak meghatározó tényezővé. Ebből is látszik, hogy az ingatlanbefektetést preferáló hazai kisbefektetők nincsenek könnyű helyzetben.

Persze az idei évben is érdemes lehet a fővárosi piacon túl is körülnézni és akár a határokon kívül ingatlant vásárolni a magasabb hozam reményében . A következőkben annak nézünk utána, hogy a brit ingatlanpiaci szakértők szerint melyek a legpezsgőbb ingatlanpiacok.

Marokkó

Bár az észak-afrikai országban már néhány éve lehetővé tették a külföldiek ingatlanszerzését, az előkészítési idő miatt csak most kezdenek ténylegesen formálódni azok a fejlesztések, melyek jó lehetőséget adnak a kisbefektetőknek és a csoportos utaztatást, illetve a szállodákat kerülő turistáknak.

Forrás:www.sirocoestates.com


Marokkót manapság már olcsó, fapados járatokkal is elérhetjük, ennek köszönhetően az átlátható és szilárd jogi környezettel rendelkező ország akár Spanyolországhoz hasonló befektetési és üdülési célponttá is válhat a következő években.

Cape Verde

A hozzánk legközelebb fekvő karibi sziget exkluzív megoldást kínál. Cape Verde már az utóbbi években is jelentős fejlődésen ment keresztül, mind a rendelkezésre álló ingatlankínálatot, mind pedig az ide érkező turisták számát tekintve. Így vált biztosítottá a kiadhatóság a vízi sportok kedvelőinek paradicsomában.

Forrás:www.capeverdebreaks.com

A sziget hátránya, hogy nincs közvetlen járat, Európából Portugálián keresztül utazhatunk oda. A turistákat azonban ez láthatóan nem riasztja el, a jelenleg még fejlesztés alatt álló létesítmények (strandok, golfpályák) pedig tovább növelik majd annak vonzerejét.

Egyiptom

Az észak-afrikai országgal kapcsolatosan sokaknak bizonyosan máig is Sharm-el-Sheikh jut eszébe. Az egyiptomi kormány azonban felismerve a turizmus fontosságát, jelenleg is mindent elkövet a terrorista akciók megfékezése érdekében.

Forrás:blogs.bootsnall.com


A terrorista veszéllyel szemben áll a tény, hogy Egyiptom mára az európaiak egyik legkedveltebb téli üdülőhelye lett, ahol különböző hotelfejlesztések esetében vásárolhatnak ingatlanokat a szükséges tőkével rendelkezők.

Brazília

A dél-amerikai ország gazdasági fejlődését és az európai árszínvonalhoz képest alacsony ingatlanárait látva sokan vásárolnak befektetési és magáncéllal is nyaralót, házat az óceán közelében.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Forrás:www.premierworld.co.uk

A gazdasági fejlődés mellett a turisták száma is folyamatosan növekszik, többségük a "közeli" Egyesült Államokból érkezik. De egyre többen vásárolnak itt a befektetési kockázat mérséklését szem előtt tartó britek közül is.

Kína

Egy kínai ingatlan megvásárlásának ötlete sokak számára túlságosan is merésznek tűnhet egyrészről a távolság, másrészről a külföldiek ingatlanszerzését illető korlátozás miatt, mely már régóta porondon van az ázsiai országban.

Forrás:www.overseaspropertymall.com 

A rendkívüli gazdasági fejlődést és ezzel együtt az életszínvonal emelkedését megélő Kína ingatlanpiacán azonban szinte magától adódó a további fejlődés. Így érdemes lehet a kockázatot is felvállalva, nagyobb, például golfpályák közelében épülő fejlesztésekben vásárolni.

Észtország

Végül, de nem utolsó sorban a britek egy európai országot is felvettek a legpezsgőbb ingatlanpiacok közé. A balti országok szárnyalását tekintve elmondhatjuk, hogy Észtország, legalábbis, ami az ingatlanpiaci árszínvonal emelkedését illeti, mindig a másik két állam mögött maradt.

Forrás:www.homesgofast.com


Talán ennek köszönhető, hogy az észt főváros Tallin továbbra is jó befektetési lehetőséget kínál, míg a befektetők egy része a szomszédos Litvániából már kivonja forrásait.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm