12 °C Budapest

Ingatlanok a nagyvilágból - ahol a pénz nem számít

Pénzcentrum
2008. január 11. 10:13

A tavalyi év jelentős változásokat hozott a világ országainak ingatlanpiacain: míg Európában egyértelmű volt a lassulás, az Egyesült Államokban pedig a visszaesés, addig a feltörekvő országok piacai ismét lendületet kaptak, így az árak növekedése sok helyütt kétszámjegyű mértéket öltött. Az elmúlt években tapasztalható boom azonban egyik ország esetében sem múlt egy nyomtalanul, így érdemes lehet végigtekinteni, mit kaphatunk szerte a világban nem kevesebb mint egy millió dollárért.

A Forbes az Antarktisz kivételével minden kontinensen 1 millió dolláros, vagyis körülbelül 173 millió forint értékű ingatlant keresett. Tapasztalatai szerint, míg Londonban vagy New Yorkban ekkora összegből csak egy kisebb apartmanra futja, addig a feltörekvő országokban, így Egyiptomban vagy a Dél-afrikai Köztársaságban már kisebb házra is rábukkanhatnak az érdeklődők ebben az értékkategóriában.


Londonban a Primpose Garden környékén hirdetnek 1 millió dolláros kínálati áron egy egyszobás, egy fürdőszobás apartmant, melynek legvonzóbb tulajdonsága, hogy közel esik a Belsize Parkban található metrómegállóhoz. New Yorkban pedig, ebből az összegből még egy a londoninál is kisebb garzonra futja, bár Manhattanban, a Turtle Bayen.

A New York-i lakás, a 3,5 négyzetméteres balkont nem számítva, közel 3 millió forintba kerül négyzetméterenként. Mindehhez luxus kivitel jár, amely ebben a városnegyedben szinte természetes.

Forrás: Forbes


A négyzetméterárakat tekintve azonban nem New York bizonyult a legdrágábbnak a listán szereplő városok közül, hanem Párizs, ahol az 1650-es években épült házban található 57 négyzetméteres apartmanért több mint 1 millió dollárt kérnek. Ezt az ingatlan elhelyezkedése és a francia fővárosban jellemző árszínvonal indokolja.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Forrás: Forbes

Talán meglepő, de a feltörekvő országok mellett Montrealban vásárolhatnak még az érdeklődők ennyiért családi házat, az Art Deco stílusban épült 3 szobás ingatlan 3 kandallóval rendelkezik és Montreal kertvárosi részén található.

Forrás: Forbes


A dollár gyengülése az Egyesült Államokat is vonzó piaccá tette az európai vásárlók szemében, persze csakis a piac felső szegmensében. A luxusvásárlókat ugyanis nem riasztja vissza az árak esése vagy stagnálása, valószínűsíthetően ez is szerepet játszik abban, hogy Manhattanban az árak továbbra is emelkednek. A kereslet ugyanis töretlen maradt, amelyet a dollár gyengélkedéséből fakadó "pozitívumok" csak tovább fűtenek.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm