7 °C Budapest

Távhő: lesz-e kompenzáció?

Pénzcentrum
2008. június 24. 08:15

Budapesten 240 ezer, országosan pedig 650 ezer családot érint a távfűtés. Az esetleges kompenzáció módjáról és a költségek csökkentésének lehetőségeiről ma tárgyalnak a kormánypártiak, de végleges döntés várhatóan csak a parlament őszi ülésszakán születhet - írja a Napi Gazdaság.

A Főtáv azt szeretné elérni, hogy ismerjék el a távhőszolgáltatás nemzetgazdasági szintű környezetvédelmi és energiatakarékossági hasznát. A nemzetközi gyakorlatnak megfelelően a 20 %-os áfa 5 %-ra csökkentését szorgalmazták, de a kormányzat ezt a felvetést nem támogatta. Olyan technikát kívánnak kidolgozni, ami hasonló nagyságrendű költségcsökkenést eredményez.

A Fővárosi Közgyűlés több javaslatot is felvonultatott, ezek között is szerepelt az áfa-csökkentés, a kompenzáció és a lakásonkénti költségmegosztás támogatási keretének a növelése. Az intézkedések egyenként is olcsóbb távhőt eredményeznének, együttes alkalmazásuk pedig jelentősen mérsékelné a fogyasztók terheit.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem