18 °C Budapest

Plazma vagy LCD? Az egyiket viszik mint a cukrot!

Pénzcentrum
2007. november 23. 10:05

Karácsony előtt rendre felmerül a kérdés, hogy a lapos tévére váltóknak a plazma vagy az LCD technológia mellett éri meg letenni voksukat, mely kérdéskörrel kapcsolatban számos írásunk segítette már a döntéshozást.

A technológiák legfontosabb eltérései mellett érdemes azonban szemmel tartani azt is, hogy melyik irányba megy a piac, azaz melyik út lesz hosszútávon a nyerő. Erre meglehetősen erős indikációt ad, hogy a világelső LCD-gyártó Samsung 2,22 milliárd dolláros beruházást jelentett be, melynek keretében a nyolcadik generációs LCD gyártósorait bővíti, hogy termelése lépést tarthasson a keresletnövekedéssel.

Az új sorokon 46 és 52 inches képátmérőjű modelleket gyártanak majd, feltehetően 2008-tól. A Samsung nagyszabású tervei demonstrálják, hogy töretlenül bíznak az LCD panelek iránti kereslet hosszú távú növekedésében, mellyel egybevág, hogy a Sharp is pár hónapja jelentette be 3 milliárd dolláros beruházását, mely az első tizedik generációs LCD üzem felhúzására irányul.

Szakértői várakozások szerint az 50 inch képátmérőjű szegmens az elkövetkező 3 év során éves átlagban 65%-os növekedést produkálhat globálisan, ami azért bőven megalapozza az új gyártósorok bevetését.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 28. vasárnap
Emil, Csanád
21. hét
Május 28.
Hősök napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. május 27. 19:17