18 °C Budapest

Plazma vagy LCD? Az egyiket viszik mint a cukrot!

Pénzcentrum
2007. november 23. 10:05

Karácsony előtt rendre felmerül a kérdés, hogy a lapos tévére váltóknak a plazma vagy az LCD technológia mellett éri meg letenni voksukat, mely kérdéskörrel kapcsolatban számos írásunk segítette már a döntéshozást.

A technológiák legfontosabb eltérései mellett érdemes azonban szemmel tartani azt is, hogy melyik irányba megy a piac, azaz melyik út lesz hosszútávon a nyerő. Erre meglehetősen erős indikációt ad, hogy a világelső LCD-gyártó Samsung 2,22 milliárd dolláros beruházást jelentett be, melynek keretében a nyolcadik generációs LCD gyártósorait bővíti, hogy termelése lépést tarthasson a keresletnövekedéssel.

Az új sorokon 46 és 52 inches képátmérőjű modelleket gyártanak majd, feltehetően 2008-tól. A Samsung nagyszabású tervei demonstrálják, hogy töretlenül bíznak az LCD panelek iránti kereslet hosszú távú növekedésében, mellyel egybevág, hogy a Sharp is pár hónapja jelentette be 3 milliárd dolláros beruházását, mely az első tizedik generációs LCD üzem felhúzására irányul.

Szakértői várakozások szerint az 50 inch képátmérőjű szegmens az elkövetkező 3 év során éves átlagban 65%-os növekedést produkálhat globálisan, ami azért bőven megalapozza az új gyártósorok bevetését.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?