A 2025-ös karácsonyi szezon egyik legerősebb mozgatórugója a közösségi média, különösen a TikTok.
Minden iskolának meg kell oldania az ételallergiás, köztük a gluténérzékeny gyerekek étkeztetését. A gyakorlat azonban elszomorító- derül ki az eduline cikkéből. a legtöbben - már ha bevihetik - kis dobozban otthonról hozzák az ebédet, vagy rosszabb esetben csak délután esznek meleget, amikor hazaérnek. Aki pedig kap gluténmentes ebédet a menzán, az sokszor az egyhangúságra vagy éppen a minőségre panaszkodik.
A legtöbben - már ha bevihetik - kis dobozban otthonról hozzák az ebédet, vagy rosszabb esetben csak délután esznek meleget, amikor hazaérnek. Aki pedig kap gluténmentes ebédet a menzán, az sokszor az egyhangúságra vagy éppen a minőségre panaszkodik.
Egy saját diétás konyha kialakítása nagy befektetést igényel, hiszen speciális szaktudást igénylő személyzetet (diétás szakácsokat) is foglalkoztatni kell. Ezért sok intézmény, ahol fontos a gluténmentes étkezés lehetősége, inkább megrendeli a diétás ebédet a közétkeztetéstől vagy külsős konyhától (például a megyei kórház konyhája).
Augusztus 31-én derült ki, hogy az iskola nem tudja biztosítani a gluténmentes étkezést az elsős, cöliákiás fiamnak, mert a beszállító nem sokkal a tanév előtt mondta fel a szerződést
– panaszkodott az Eduline-nak egy vidéki megyeszékhelyen élő elkeseredett anyuka, akinek ezután az intézmény vezetője azt a lehetőséget ajánlotta fel, hogy az otthonról dobozban hozott ebédet a diáknak megmelegítik. A jogszabályok erre lehetőséget is adnak, ugyanis egy 2014-es EMMI-rendelet szerint az iskola háromféleképpen biztosíthatja a diétás, vagyis jelenesetben a gluténmentes étkezést:
- vagy saját konyhán főzi elkülönítve,
- vagy megrendeli egy közétkeztetőtől,
- vagy pedig megengedi, hogy a gyerek otthonról hozza.
Tavaszi szünet 2026: mikor lesz és meddig tart a húsvéti szünet? Itt az összes iskolai szünet dátuma
Mikor lesz pontosan a tavaszi szünet, mikor lesz a húsvét 2026-ban? Mutatjuk, hogyan alakul a további iskolai szünetek rendje a 2025/2026-os tanév során.
-
Változó karácsonyi kosár: spórolnak a magyarok, de a menüre nem sajnálják
Egy kutatás szerint továbbra is kiemelt fontosságú az ünnep, de sokan szűkebb kerettel gazdálkodnak, visszafogják az ajándékköltést, és a megfizethető meglepetések felé fordulnak.
-
Évente tízmilliárdokat lopnak el a csalók hazai bankszámlákról – Kiderült, ki a legkönnyebb célpont
Becslések szerint 2,6 millió magyar változtatott online vásárlási szokásain, miután átverték vagy csalás célpontja lett, 40%-uk emiatt kevesebbet vásárol a neten.
-
Állatorvosi rendelőből skálázható kkv – így épült fel a Petlegio tőkevonzó modellje
Nándorfi Zoltánt, a Petlegio vezetőjét és Bánfi Zoltánt, az MKIK Tőkealap-kezelő vezérigazgatóját kérdeztük.
-
Zsalutrend: számít a felhasznát anyagokba épített energia (x)
Fókuszban a karbonsemlegességhez hozzájáruló, csekély ökológiai lábnyommal rendelkező és igazolt adatokkal kínált építőanyagok. Ezek között rendhagyó egy 25 éves zsaluinnováció a Mevától.
-
Önálló digitális transzformációs terület a Rossmann-nál (x)
Dedikált csapattal indult el a digitális transzformáció a Rossmann Magyarországnál, az új, önálló területet Fürjes Ádám, a vállalat eddigi webshopvezetője irányítja.
-
A vásárlói élmény és az értékteremtés kéz a kézben jár az Ecofamily üzleteiben (x)
Az elmúlt években látványosan átalakultak a fogyasztói igények: a vásárlók ma már nem csupán termékeket keresnek, hanem olyan márkákat és üzleteket, amelyekkel azonosulni tudnak és amelyek valódi értéket képviselnek.








