16 °C Budapest
Entrance to a classroom,door was opened.

Tovább bonyolódik az elárverezett budapesti iskola kálváriája: így mégis maradhatna az intézmény

2023. szeptember 14. 08:40

A soroksári Qualitas Gimnázium épületét megvásárló befektetőcég egyik tulajdonosa azt nyilatkozta az RTL Híradónak, hogy az intézmény maradhat az épületben, feltéve akkor, ha kifizetik a bérleti díjat.

Ahogy arról a Pénzcentrumon is beszámoltunk két napja, szeptember 12-én tanítási időközben tudatták egy budapesti középiskola diákjaival, hogy az iskolát elárverezték a fejük fölül, úgyhogy menjenek haza, és holnap már ne menjenek be. Az érintett iskola a Qualits Gimnázium volt, ami egy alapítványi intézmény, és 270 tanuló tanuló tanult itt.

Az intézményben a héten online oktatás lesz, a jövő héten pedig egy másik épületben folyik majd a tanítás. Időközben viszont az ingatlant megvásárló cég azt mondta a csatorna stábjának, hogy az alapítvány tovább működtetheti az iskoláját az épületben, feltéve persze, ha kifizetik érte annak a bérleti díját.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm