Budapest, HUNGARY - 23 March 2019 : Department of Cartography and Geoinformatics, Eötvös Loránd University.

Beütött a rezsiválság: 3 hónapra bezár az ELTE egyik legnagyobb kara

2022. november 21. 22:01

Nem tudná kigazdálkodni az ELTE a Természettudományi kar fenntartását a megemelkedett rezsiszámlák miatt, ezért több részleget is átmenetileg bezárnak, és az őszi félévre online oktatásra állnak át.

Az egyetemek életét is megnehezíti a kialakult energia-vészhelyzet és az ennek nyomán megemelkedő rezsiárak, az ország egyik legnagyobb egyetemének a működését pedig az állami támogatások csökkenése is tovább nehezíti. Az ország egyik legnívósabb felsőoktatási intézménye emiatt kénytelen kiadáscsökkentő intézkedéseket hozni, amik közül a Természettudományi karon (TTK) meghozott döntés az eddigi legdrasztikusabb.

A most publikált működési rend szerint:

1. 2022. december 3-ig:

A szorgalmi időszak a megszokott módon szervezendő, oktatási, kutatási tevékenységgel összefüggő rendezvények a megszokott rendben szervezhetőek és tarthatóak meg.

2. 2022. december 5-10:

A 2022/23 őszi szemeszter szorgalmi időszakának utolsó hetén (december 5-10.) konzultációkat és számonkéréseket lehet szervezni a HKR 17. § (2a) bek. (b) pontjában rögzített módon, a hallgatók előzetes értesítésével. A konzultációk és számonkérések kövessék az érvényes tanrend szerinti időbeosztást.

3. 2022. december 5. és 2023. február 26.:

Az ELTE TTK épületei temperáló fűtésre állnak át (a kutatási tevékenység jellegére tekintettel előzetesen már kijelölt helyiségek kivételével). A temperáló fűtéssel rendelkező helyiségekben a folyamatos munkavégzés nem engedélyezett, az érintett munkatársak részére a jelenlét csak az elengedhetetlenül szükséges időtartamban lehetséges. Tilos bármilyen kiegészítő fűtőberendezés (pl. hősugárzó) rácsatlakoztatása az egyetemi villamosenergia-hálózatra. Ezen időszak alatt rendezvények nem szervezhetők az ELTE TTK épületeiben (kivétel dékáni felmentés alapján) az épületbe bejutás korlátozott, melynek konkrét módjáról külön tájékoztatás kerül kiküldésre.

4. 2022. december 12-17:

Őszi szünet, órák, számonkérések, vizsgák nem szervezhetők.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

5. 2022. december 19.-2023. február 10.

Vizsgaidőszak, vizsgák a biztosított termekben, külső helyszíneken és online szervezhetők az oktatási dékánhelyettes által a Neptun tanulmányi rendszerben kiküldött tájékoztatásban foglaltak szerint. Doktori védés, habilitációs előadás online szervezhető. December 24-26. téli szünet – vizsgák nem szervezhetők.

6. 2023. február 13-19.:

Tavaszi félév regisztrációs időszaka

7. 2023. február 20-25.:

Tavaszi szünet, órák, számonkérések, vizsgák nem szervezhetők.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. január 28. 19:18