30 °C Budapest
Budapest, HUNGARY - 23 March 2019 : Department of Cartography and Geoinformatics, Eötvös Loránd University.

Beütött a rezsiválság: 3 hónapra bezár az ELTE egyik legnagyobb kara

2022. november 21. 22:01

Nem tudná kigazdálkodni az ELTE a Természettudományi kar fenntartását a megemelkedett rezsiszámlák miatt, ezért több részleget is átmenetileg bezárnak, és az őszi félévre online oktatásra állnak át.

Az egyetemek életét is megnehezíti a kialakult energia-vészhelyzet és az ennek nyomán megemelkedő rezsiárak, az ország egyik legnagyobb egyetemének a működését pedig az állami támogatások csökkenése is tovább nehezíti. Az ország egyik legnívósabb felsőoktatási intézménye emiatt kénytelen kiadáscsökkentő intézkedéseket hozni, amik közül a Természettudományi karon (TTK) meghozott döntés az eddigi legdrasztikusabb.

A most publikált működési rend szerint:

1. 2022. december 3-ig:

A szorgalmi időszak a megszokott módon szervezendő, oktatási, kutatási tevékenységgel összefüggő rendezvények a megszokott rendben szervezhetőek és tarthatóak meg.

2. 2022. december 5-10:

A 2022/23 őszi szemeszter szorgalmi időszakának utolsó hetén (december 5-10.) konzultációkat és számonkéréseket lehet szervezni a HKR 17. § (2a) bek. (b) pontjában rögzített módon, a hallgatók előzetes értesítésével. A konzultációk és számonkérések kövessék az érvényes tanrend szerinti időbeosztást.

3. 2022. december 5. és 2023. február 26.:

Az ELTE TTK épületei temperáló fűtésre állnak át (a kutatási tevékenység jellegére tekintettel előzetesen már kijelölt helyiségek kivételével). A temperáló fűtéssel rendelkező helyiségekben a folyamatos munkavégzés nem engedélyezett, az érintett munkatársak részére a jelenlét csak az elengedhetetlenül szükséges időtartamban lehetséges. Tilos bármilyen kiegészítő fűtőberendezés (pl. hősugárzó) rácsatlakoztatása az egyetemi villamosenergia-hálózatra. Ezen időszak alatt rendezvények nem szervezhetők az ELTE TTK épületeiben (kivétel dékáni felmentés alapján) az épületbe bejutás korlátozott, melynek konkrét módjáról külön tájékoztatás kerül kiküldésre.

4. 2022. december 12-17:

Őszi szünet, órák, számonkérések, vizsgák nem szervezhetők.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

5. 2022. december 19.-2023. február 10.

Vizsgaidőszak, vizsgák a biztosított termekben, külső helyszíneken és online szervezhetők az oktatási dékánhelyettes által a Neptun tanulmányi rendszerben kiküldött tájékoztatásban foglaltak szerint. Doktori védés, habilitációs előadás online szervezhető. December 24-26. téli szünet – vizsgák nem szervezhetők.

6. 2023. február 13-19.:

Tavaszi félév regisztrációs időszaka

7. 2023. február 20-25.:

Tavaszi szünet, órák, számonkérések, vizsgák nem szervezhetők.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 25. kedd
Vilmos
26. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem