-1 °C Budapest
Five Turkish students walking to school. They are ascending the staircase, outdoors, campus. Cold autumnal morning. Nikon D800, full frame, XXXL.

Tiltakozik a Pedagógusok Szakszervezete a 35 perces órák ellen: a diákok rovására megy a spórolás

2022. november 15. 11:20

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) tiltakozik a tanulók megrövidítése ellen a szakképzésben! Az ország egyre több szakképzési centrumában rendelnek el 35 perces rövidített tanítási órákat, ami ugyan jogszerű, de semmiképpen sem szakszerű - írták közleményükben.

"A szakképzési törvény szerint a tanuló joga, hogy hozzáférjen a tanuláshoz, és joga, hogy képességeinek megfelelő oktatásban részesüljön. A 35 perces órák megrövidítik a tanulókat, mert nem biztosítják a nevelő-oktató munkához szükséges feltételeket. Az, hogy a rövidítések miatt a diákok minden 4. órája elmarad, sérti a vizsgára és a munka világára való felkészítésük minőségét!

Szembeötlő, hogy a pedagógusok 1-2 órás sztrájkja miatt hangot ad a kormány a tanuláshoz való jog sérülésének, azonban, ha saját intézményei rövidítik meg a tanulókat ennél sokkal nagyobb mértékben, azt elfogadhatónak tartja. A PSZ követeli, hogy ne a tanulók rovására vezessenek be takarékossági intézkedéseket, inkább tegyék ezt a presztízsberuházások vagy a luxuskiadások lefaragásával!" - állt a közleményben

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 3. péntek
Balázs
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?