Smiling male technician in blue suit installing photovoltaic blue solar modules with screw. Man electrician panel sun sustainable resources renewable energy source alternative innovation

Hiánypótló képzés indul szeptemberben: ezeknek a szakembereknek tuti lesz munkájuk mostantól

2022. augusztus 23. 15:31

Napjaink aktuális kihívásainak és igényeinek megfelelően napelem telepítői és karbantartói speciális képzést is indítanak idén ősztől. Az új kiegészítő képzés az általános villanyszerelő, erősáramú technikus, vagy akár a gyengeáramú technikus képzést végzettek számára nyújt lehetőséget a napelemes rendszerek szakszerű telepítéséhez, üzemeltetéséhez és karbantartásához kapcsolódó speciális ismeretek elsajátítására.

Igyekszik a lehető leggyorsabban reagálni a vállalati és lakossági piaci trendekre a Székesfehérvári Szakképzési Centrum. Tavaly óta már az okos otthonok működtetéséhez kapcsolódó képzés is folyik az Centrum egyik tanintézményében. A most induló napelemes rendszerekre specializált képzés tökéletesen illeszkedik az okos otthonok energiatakarékos működését támogató képzéshez, és egy napjainkban kiugróan keresett megoldáshoz kapcsolódik.

„Mind a már végzett diákjaink, mind pedig a cégek irányából nagyon nagy igényt tapasztalunk napelemtelepítés, illetve a karbantartás speciális tudásának elsajátítása iránt” – emeli ki Kulcsár Szilvia, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum kancellárja.

Tekintettel arra, hogy a piacon mekkora igény van a napelemrendszerekkel kapcsolatos szakszerű és megbízható tudásra, azt gondolom, hogy egyrészt a diákjainknak, másrészt a korábban végzett, már a szakmában dolgozó felnőttek számára szinte azonnal hasznosítható, értékes tudást tudunk átadni a most induló képzésünkkel

– fűzi hozzá a kancellár.

Speciális tudást és tapasztalatot igényel

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum az Assix Intersolar szakmai partnerségével indítja el a képzést. A hazai napelemes piac egyik meghatározó szereplője minden, a napelemekhez kapcsolódó gyakorlati munkák során szerzett tapasztalatot és tudásanyagot beépít a képzésbe.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Magyarországon jelenleg bárki, aki villanyszerelői végzettséggel rendelkezik, bekötheti és felhelyezheti a napelemes készülékeket. Ám mivel a napelemrendszer rengeteg egyedi tulajdonsággal rendelkezik, így a speciális ismeretek hiányában végzett kivitelezés kifejezetten kockázatos lehet, ezért is tartjuk fontosnak, és örömmel támogatjuk szakembereinkkel és szaktudásunkkal a képzést

- mondja Lamos Zsolt az Assix Intersolar ügyvezetője.

Bár a szolárrendszerek esetében többmillió forintos, speciális berendezésekről beszélünk, sajnos akadnak olyanok, akik a beszerelésen kívánnak spórolni és a házilagos kivitelezést választják. Ez rendkívül veszélyes, mert a napelemrendszerek bekötése hatalmas felelősség, ami a berendezések műszaki ismeretein túl számos tűzvédelmi és balesetvédelmi szabály betartását is megköveteli. Ide tartozik a csatlakozási pontok biztonságos kialakítása a megfelelő csatlakozók, kötések és kötőelemek használatával. Továbbá az átfogó érintésvizsgálat, aminek során a szakképesítéssel rendelkező ember elvégzi a teljes rendszer vizsgálatát, melynek végén érintésvédelmi jegyzőkönyvet állít ki. Emellett a különböző készülékek, mint például az inverter, vagy akkumulátorok elhelyezése is külön erre vonatkozó ismereteket igényel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 1. szombat
Malvin
39. hét
Október 1.
A zene világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?