Rear view of young woman with backpack walking in corridor at university

Aggasztó adatok: nagyon kevesen jelentkeztek pedagógusnak Magyarországon

2022. július 29. 19:20

Már korábban kiderült, hogy biológia- és fizikatanári szakra összesen 22-en jelentkeztek, ez már a kormány szerint sem elégséges létszám.

Hat egyetemen sem indulnak el a korábban meghirdetett biológia- és fizikatanári osztatlan képzések – szánolt be róla az RTL Híradó. Korábban már kiderült, hogy az egész országban összesen 22-en jelentkeztek fizkatanárnak az egyetemeken. A baj pedig az, hogy ha valaki el is végzi ezeket a szakokat, és tanári képesítést szerez, egyáltalán nem biztos, hogy a szakmában marad, inkább jobban fizető állást fog keresni - állítja a szakszervezet.

"Ezek viszonylag nehezen elvégezhető szakok, ahol elég nagy szokott lenni a lemorzsolódás" - mondta a Híradónak Nagy Erzsébet, a PDSZ választmányi tagja.  "Ráadásul ha végeznek, sokkal jobban fizető állásokat találhatnak a végzett tanárok." A Híradó próbaképpen megnézett egy közigazgatási állásportált, itt pedig rengeteg betöltetlen tanári állást találtak - és a legtöbben persze fizika, valamint biológia-szakos tanárokat keresnek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm