35 °C Budapest
Children together at modern school

Végleg vége az OKJ-képzéseknek: mutatjuk az új rendszert, ez lesz helyette

2022. március 28. 14:31

A felnőttképzők 2020. december 31-ig indíthattak OKJ-s képzéseket, melyek közül az utolsók is hamarosan véget érnek. Az új rendszer ugyanakkor fokozatosan átveszi a régi helyét, így a korábbi kételyek ellenére a szakmát felnőttképzésben tanulni vágyók könnyen megtalálhatják a számukra megfelelő kurzusokat. 

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) is az új szisztéma szerint indítja államilag elismert tanúsítványt adó szakmai képzéseit. Áprilisban kezdődnek a munkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző, valamint az ingatlanközvetítő szakmai képzések a BKIK Felnőttképzési Irodája szervezésében.

Az Országos Képzési Jegyzék (OKJ) rendszerét 2021-től felváltó szakmai képzések megújult rendszerében a Szakmajegyzékben szereplő szakmák mellett további szakképesítéseket is lehet szerezni a szakképző intézményekben vagy a felnőttképzőkben, így a BKIK-nál is. Ezek államilag elismert tanúsítványt adnak, és egyaránt nyújtanak szakmai és gyakorlati jártasságot. Az alapszakmákat az iskolarendszerű szakmai oktatásban lehet elsajátítani.

A BKIK a korábbi OKJ-s bérügyintéző és társadalombiztosítási ügyintéző képzéseket helyettesítő munkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző szakmai képzésének keretein belül a hallgatók a HR-t, bérszámfejtési- és társadalombiztosítási ismereteket egyaránt tanulhatnak.

Az azonos nevű OKJ-kurzust váltó ingatlanközvetítő szakmai képzésen gyakorlatorientált feladatok során sajátíthatók el az ingatlanközvetítés mindennapi fortélyai, mint például az adásvételi folyamat megszervezése és lebonyolítása, az értékesítés teljes folyamatának irányítása, az ingatlaneladáshoz kapcsolódó adó-, illetékfizetési kötelezettség kiszámítása és az ingatlanforgalmazásban használt hirdetési eszközök, módszerek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Mindkettő, szakmájukban kiváló oktatók által tartott képzés előképzettséget és gyakorlatot igényel. A 4 hónapos online kurzusokat igény esetén rövidített képzési idővel, intenzívebb menetrendben is el lehet végezni. A hallgatók a hivatalos tanúsítvány megszerzése után akkreditált vizsgaközpontban képesítő vizsgát tehetnek az államilag elismert bizonyítvány megszerzéséért. A BKIK Felnőttképzési Irodája tervek szerint az év során további szakmai képzéseket indít majd egyéb területeken is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?