Most érkezett: így ér véget az idei tanév a magyar bölcsődékben, óvodákban, iskolákban

Most érkezett: így ér véget az idei tanév a magyar bölcsődékben, óvodákban, iskolákban

2020. május 20. 17:47

Megszülettek a tanév zárásával kapcsolatos döntések - derül ki a kormány hivatalos Facebook-oldalán közzétett videóból. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár bejelentette, hogy mivel a járványveszély érdemben csökkent, az óvodák és a bölcsődék vidéken május 25-től, a fővárosban június másodikától visszatérnek a normális működési rendhez.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az intézményeknek igazolások nélkül is fogadni kell a gyermekeket, egy intézmény nyáron legfeljebb 2 hétre állhat le. A digitális tanrend jól működik, ezért a tanév végéig, június 15-ig érvényben marad, a tanév hossza sem változik. Azonban június 2-től engedélyezik az iskolákban a tanulók és a pedagógusok oktatási célú találkozását. Kiscsoportos konzultációkat, illetve egyéni felkészítést tarthatnak, amennyiben annak célja az elmúlt hónapokban tanultak rendszerezése, megerősítése, az esetlegesen lemaradó tanulók felzárkóztatása.

Lehetővé válik a pedagógiai szakszolgálati feladatok ellátása is.

Június másodikától megváltozik a gyermekfelügyelet rendje, már nem csak egyes kijelölt intézményekben, hanem valamennyi iskolában meg kell szervezni az adott intézménybe járó gyermekek felügyeletét. Külön feltételek és igazolások nélkül fogadni kell a gyermekeket és a tanulókat. Ezt a gyermekfelügyeleti rendet június 26-ig kell megszervezni és fenntartani.

A felügyeletben résztvevők számára június 2 és 15 között elsősorban felzárkóztató, a tanulásokat támogató tevékenységek szervezendőek, június 16 és 26 között már a következő tanévre való felkészítésre kerülhet sor, de intézményi hatáskörben napközis táborok is szervezhetőek az alapvető járványügyi szabályok betartása mellett. A nyári táborok kapcsán még zajlanak az egyeztetések, erről jövő héten ígért tájékoztatást Maruzsa Zoltán.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?