14 °C Budapest
Kimagaslóan nagy ösztöndíjat kaphatnak a magyar diákok

Kimagaslóan nagy ösztöndíjat kaphatnak a magyar diákok

2019. június 3. 10:01

Akár a minimálbért meghaladó mértékű juttatást is kaphatnak a szakképzésben tanuló, jó eredményt elérő diákok - írja a Magyar Nemzet.

A Szakképzés 4.0 stratégia szerint a jó eredményű diákok esetén a technikumban és a szakképző iskolában is elérheti a minimálbért, azaz 99 085 forintot. Jelenleg csak a hiányszakmákban, valamint a duális képzésben tanulók juthatnak pénzhez, 2020 után azonban mindenki.

A technikumban a 9. évfolyamtól jár a pénz a jó tanulóknak - ez havi 30 ezer forint, emellé - adott esetben - vállalati munkabér is járhat a 11. osztálytól. A szakképző iskolák első évében jár a szakképzési ösztöndíj, a 10. évtől pedig ezt felválthatja a vállalati munkabér, ha valakit leigazol egy vállalat. A lap várakozásai szerint 15 ezer diák fog első körben szakképzési ösztöndíjat kapni.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?