0 °C Budapest

Kimagaslóan nagy ösztöndíjat kaphatnak a magyar diákok

2019. június 3. 10:01

Akár a minimálbért meghaladó mértékű juttatást is kaphatnak a szakképzésben tanuló, jó eredményt elérő diákok - írja a Magyar Nemzet.

A Szakképzés 4.0 stratégia szerint a jó eredményű diákok esetén a technikumban és a szakképző iskolában is elérheti a minimálbért, azaz 99 085 forintot. Jelenleg csak a hiányszakmákban, valamint a duális képzésben tanulók juthatnak pénzhez, 2020 után azonban mindenki.

A technikumban a 9. évfolyamtól jár a pénz a jó tanulóknak - ez havi 30 ezer forint, emellé - adott esetben - vállalati munkabér is járhat a 11. osztálytól. A szakképző iskolák első évében jár a szakképzési ösztöndíj, a 10. évtől pedig ezt felválthatja a vállalati munkabér, ha valakit leigazol egy vállalat. A lap várakozásai szerint 15 ezer diák fog első körben szakképzési ösztöndíjat kapni.

NEKED AJÁNLJUK
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 7. csütörtök
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem