17 °C Budapest
Nemzeti Alaptanterv: a pedagógusok halasztást kérnek

Nemzeti Alaptanterv: a pedagógusok halasztást kérnek

2018. november 16. 08:31

A pedagógusok több évvel elhalasztanák az új Nemzeti Alaptanterv bevezetését - írja az InfoRádió.

Legnagyobb problémája talán az, hogy a tanulók 30-40 százalékának a jelenlegi lehetőségeihez képest nem ad megoldást, tehát alternatív megoldásokra is szükség lenne, ennek nem látjuk nyomát. A differenciálással is nagyobb mértékben kellene foglalkozni. A pozitív elemek mellett összességébena tervezet a maga tantárgyközpontúságával nem feltétlenül jelent megoldást - mondta az InfoRádiónak Szűcs Tamás Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke.

A PDSZ ezért több évvel elhalasztaná a bevezetést, és nagyobb társadalmi egyeztetést is szükségesnek tart. Az, hogy az új NAT 2019. szeptemberében elinduljon, szakmai nonsznek tartják, de még a 2020-as bevezetést is korainak ítéli a szervezet.

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a Kormányinfón csütörtökön elképzelhetőnek nevezte, hogy a tervezettnél később lép életbe az új Nemzeti Alaptanterv.

NEKED AJÁNLJUK
KLIK: Nincs országos pedagógushiány!

Nagyon sok módszertani tartalék van az oktatási rendszerben Hajnal Gabriella szerint. A Klebelsberg Központ új elnöke egy friss interjújában többek közt arról beszélt, hogy fontos...

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?