Elárulta, mennyit költ lánya iskolakezdésére Erdélyi Mónika

Elárulta, mennyit költ lánya iskolakezdésére Erdélyi Mónika

2018. augusztus 19. 14:50

Az egykori népszerű talk-show háziasszonya, Erdélyi Mónika és lánya is már a szeptemberre készül. Molly már felső tagozatos lesz, így egyre több tanszerre van szüksége. A beiskoláztatás évről-évre súlyosan megterheli minden magyar család költségvetését.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A műsorvezető és vlogger egy reggeli műsorban mutatta meg, miket fognak vásárolni, melyek a kislány legnagyobb kedvenc írószerei. Az anyagiakra kitérve, azt is elárulták, hogy idén nagyjából 15 ezer forintot fognak költeni a felszerelésekre.


"Nekünk nem az a lényeg, hogy minél többe kerüljön. Legyen meg minden, legyen meg benne az élvezeti faktor is, de azért nem szaladunk el a kiadásokkal. Engem úgy nevelt anyukám, hogy csak a legszükségesebbeket kell megvenni, és nem szórjuk a pénzt, még ha van is."

A magyar átlag

Két hét ,és kezdetét veszi a 2018/2019-es tanév. Az iskolakezdés pedig nem olcsó mulatság, olyannyira nem, hogy a beiskoláztatás évről-évre súlyosan megterheli a magyar családok költségvetését. Kiváltképp igaz ez a nagycsaládosokra, illetve a gyermeküket, gyermekeiket egyedül nevelő szülőkre.

Hozzávetőlegesen, spórolósan is belekerül egy általános iskolás gyermek iskolakezdése 10 ezer forintba, de ha új fehér ingecskét, sötét nadrágot, és ünneplő cipőt is kell vennie a szülőknek az évnyitóra, ez az összeg elérheti a 20 ezer forintot is - vagy többet - egy gyermekre nézve is. A mennyiségtől és a minőségtől függően ez az összeg tovább nőhet. A legfontosabbak a papír- es írószerek, iskolatáska, tornazsák, tolltartó /benne lévő eszközök/, iskolánként, tanítónként változó igényekkel, kérésekkel

 - válaszolta egy korábbi megkeresésünkre a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) sajtóirodája. Mindebből kiderül, - még ha nem is a család összes gyermeke éppen egy időben kezdi az általános iskolát - hogy

3-4 gyerek esetében 30-120 ezer forintig terjedő összeg is lehet a beiskoláztatás teljes költségének a vége.
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 27. csütörtök
Angelika
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?