17 °C Budapest
Itt vannak a 2018-as felvételi ponthatárai

Itt vannak a 2018-as felvételi ponthatárai

2018. július 25. 21:20

Nyilvánosságra hozták szerdán este nyolc órakor az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat.

Szerdán este nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat. Közel 108 ezer diák sorsa dől el most: kiderült, bejutottak-e oda, ahová szerettek volna.

A 2018-as felvételi ponthatárokért KATTINTS IDE

A felvi.hu honlapon található lista szerint a legmagasabb ponthatárt az Eötvös Loránd Tudományegyetemen húzták: 500 pontot kellett elérnie, aki német és nemzetiségi német nyelv és kultúra tanára - latin nyelv és kultúra tanár szakon szeretne tanulni - írja az Eduline. Az 500 egyébként a maximálisan elérhető pontszám a felsőoktatási felvételin - ennél több pontot akkor sem lehet szerezni, ha valaki kettőnél több tárgyból tesz emelt szintű érettségit vagy több nyelvvizsgája is van.

A portál megjegyzi, hogy a Károli Gáspár Református Egyetem osztatlan jogászképzésén 474 pont kellett az állami ösztöndíjas helyhez, és a nemzetközi tanulmányok alapképzésen is nagyon magas ponthatárok születtek: a Széchenyi István Egyetemen például 472-nél, a Pécsi Tudományegyetemen 478-nál, a Corvinuson 466-nál (angol nyelvű) és 465-nél (magyar nyelvű) húzták meg a limitet.

A kommunikáció és médiatudomány alapszakhoz is sok pont kellett: a Pázmány Péter Katolikus Egyetem levelező képzésén például 480 a ponthatár, a BME-n a nappalis képzéshez 464 pont kellett.

NEKED AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?