Energiaital? Chips? Ugyan már: nagy változások lesznek az iskolai büfékben

Energiaital? Chips? Ugyan már: nagy változások lesznek az iskolai büfékben

MTI
2017. augusztus 10. 18:05

Levelet kaptak az iskolaigazgatók az Emberi Erőforrások Minisztériumától egy listával, hogy mit szabad, és mit tilos szeptembertől árulni az iskolák büféiben. Azt is megírták az iskoláknak, hogy milyen jogi következménnyel jár, ha egészségtelen termékeket árusítanak.

Senki nem szeretné sem Magyarországon, sem máshol, ha a gyermeke ahhoz szokna hozzá, hogy a reggelije egy energiaital, a tízóraija pedig chips

 - idézi az MTI Rétvári Bencét.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtöki sajtótájékoztatóján arról is beszélt, a felnőttek mintegy 30 százaléka túlsúlyos vagy elhízott. Mindez már gyermekkorban jelentkezik, hiszen minden ötödik kisfiú és negyedik kislány már hétévesen túlsúllyal küzd. Ezért is fontos, hogy az iskolai büfék folyamatosan átálljanak arra, hogy egészséges ételeket áruljanak.

Hogy pontosan mi is szerepel azon a tiltólistán, amit az iskoláknak küldtek, egyelőre nem tudni. A Zoom.hu azt írja, hogy a büfékben tilos lesz az ún. chipsadó hatálya alá eső termékeket árusítani, vagyis például chipset, cukros üdítőket, szörpöt, energiaitalt és csomagolt sós termékeket.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?