4 °C Budapest

Kiderült: itt folytatják a felmondott BME-s oktatók

2017. augusztus 4. 09:30

Szerdán derült ki, hogy közel 40 oktató hagyja ott a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) gazdasági karát. A Magyar Nemzet információi szerint a távozó oktatók többsége a gazdasági képzést beindítani kívánó Eötvös Loránd Tudományegyetemen folytatja munkáját.


A BME most kénytelen a jövőbeli konkurensével, az ELTE Gazdaságtudományi Intézetével (GTI) tárgyalni arról, hogyan vállalhatják a további oktatást a BME-től távozó szakemberek. "A távozók köre igen összetartó" - írja a lap egy felsőoktatási forrásra hivatkozva.

A Magyar Nemzet információi szerint a helyzet elmérgesedéséhez vezetett, hogy alapvetően a műszaki tanulmányokat szervező BME-n mindig is volt ellenérzés a gazdasági karral szemben. Pár hónapja pedig felmerült, hogy a BME több mint ötezer hallgatót oktató gazdasági kara az ELTE-hez kerülhet, de ebből végül nem lett semmi. Az egyetem rektora, Józsa János viszont elbocsátotta a korábbi dékánt, Andor Györgyöt. Mindezek után pedig a rektor Koltai Tamást nevezte ki dékánnak, pedig a Kari Tanács nem őt, hanem az ideiglenesen megbízott dékánt, Margitay Tihamért támogatta kétharmados többséggel.

NEKED AJÁNLJUK
Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 28. kedd
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm