Itt vannak a 2017-es felvételi ponthatárai

Itt vannak a 2017-es felvételi ponthatárai

2017. július 26. 20:18

Nyilvánosságra hozták szerdán este nyolc órakor az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat.


>>> A 2017-es felvételi ponthatárokért KATTINTS IDE! <<<

A felvi.hu honlapon megjelent ponthatárok szerint államilag finanszírozott nappali alapképzésben például a Budapesti Corvinus Egyetem gazdálkodás és menedzsment szakára 447 pont volt a határ ha magyar, 440, ha angol nyelvű képzésre jelentkezett a leendő hallgató. Ugyanitt a nemzetközi gazdálkodás szakra 461 a magyar, és 460 az angol nyelvű képzésre a ponthatár. A Corvinuson 465 pont kellett a nemzetközi tanulmányok szakra.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen gazdálkodási és menedzsment szakon 440 pont volt a határ, míg kommunikáció és médiatudomány szakon 456 pont kellett a sikeres felvételihez.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán a kommunikáció és médiatudomány szakon 455 volt a ponthatár.

A Budapesti Gazdasági Egyetem gazdálkodási és menedzsment szakjához 440 pontra volt szükség, míg a pénzügy és számvitel szak magyar nyelvű képzéséhez 450 pont kellett.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog-és Államtudományi karán a jogász osztatlan mesterképzésnél 460 pont volt a határ,  és aki a Debreceni Egyetemre jelentkezett jogász képzésre, szintén 460 ponttal kerülhet be.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?