16 °C Budapest
Ennyiért gályáznak a tankönyvfelelősök a magyar iskolákban

Ennyiért gályáznak a tankönyvfelelősök a magyar iskolákban

2016. augusztus 31. 09:02

A diákonként folyósított 300 forintos tankönyvfelelősi összeggel a fenntartó saját belátása szerint rendelkezik, a könyvosztást végző tanárok akár ennél magasabb díjazásban is részesülhetnek a megbízási szerződéstől függően - írja Rétvári Bence, a humántárca parlamenti államtitkárára hivatkozva a Magyar Hírlap.

A Klik által fenntartott iskolákban a 2016/2017-es tanévre a tankönyvfelelősök díjazására tanulónként 300 forint használható fel, a megbízási szerződéseket a tankerületek kötik meg az érintett pedagógusokkal. A Klik a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) által kiállított teljesítési igazolás alapján folyósítja a díjazást.

A diákonként 300 forint a háromszorosa a 2014/2015-ös tanév összegének. A fenntartó "saját belátása szerint" rendelkezik ezzel az összeggel. A tankönyvfelelősök közvetlenül az intézményektől, illetve fenntartóktól kaphatnak alap- vagy extra juttatást, ennek "egy forrása" a Kello által utalt 300 forint - közölte az államtitkár.

Tehát egy általános iskolai tankönyvefelelős, évfolyamonként 2 osztállyal és osztályonként átlagosan 20 tanulóval számolva, 96 ezer forintot kaphat.
NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?