Kiderült, mikor lesznek az iskolai szünetek: nehéz év vár a gyerekekre

2016. július 14. 15:34

Kiderült, hogyan alakul a 2016/17-es tanév rendje, a gyerekek hosszú őszi szünetnek örülhetnek, viszont a tavaszi pihenés rövidebb lesz, mint az megszokott. Ugyan még messzinek tűnik, azonban szeptember 1-e közelebb van, mint azt gondolnánk, az áruházak már elkezdték a felkészülést az augusztus végi tanszer-rohamra, ami gyerekenként több tízezer forintot fog felemészteni a családi kasszából.

Az első tanítási nap szeptember 1-e, ami idén csütörtökre esik, a 2016/17-es tanév 182 napos lesz, az utolsó tanítási nap 2017. június 15-e. A tanév első féléve január 20-ig tart, és 27-én kapják meg a félévi értékeléseket a gyerekek.

 • Az őszi szünet november 2-től november 4-ig tart majd, vagyis a november 1-jei mindenszentek hosszú hétvégéjét kiegészítve zsinórban 9 napot tölthetnek otthon a tanulók.
 • A téli szünet idén december 22-én kezdődik, 2017 első tanítási napja pedig január 2-ig tart. Ugyan a karácsonyi időszakban a dolgozók csak 26-át kapják meg munkaszünetnek, a gyerekek ekkor is 9 napot lehetnek otthon.
 • A tavaszi szünet időpontja is ismert: április 13-tól 18-ig fog tartani, csütörtöktől keddig.

Már csak másfél hónap van hátra a szünetből

Ugyan csak néhány hete kezdődött a nyári szünet, azonban már most érződik, hogy a nagyobb láncok már javában készülnek a szeptemberi iskolakezdésre. Egy olvasónk szerint a budaörsi Tescóban például már megkezdték a füzeteknek, iskolatáskáknak, tolltartóknak fenntartott részleg kialakítását, de várhatóan minden nagyobb áruházban is így tesznek pár héten belül.

Ugyan a legnagyobb akciók szeptember 1-je után vannak, azonban a kihelyezéskor még lehet, hogy eleve olcsóbban árulják a füzeteket, így érdemes lehet már most összeírni, mi az amire a gyereknek szüksége lehet a következő tanévben.

Mennyibe kerül egy komplett iskolai szett?

Tavaly az iskolakezdéshez átlagosan 30-40 ezer forintra volt szükség, de akár 200 ezer forintos pakkot is összeállíthattunk a gyereknek. Ezek az árak feltehetőleg idén sem változnak jelentős mértékben, igaz, erről csak akkor tudunk biztosat mondani, ha már minden láncnál elérhetők lesznek a tanszerek.

Ennyibe kerültek a tanszerek tavaly a hipermarketek és webshopok ajánlatai alapján:

 • Vízfesték (12 darabos)

Vízfestéket a netet böngészve az egyik online bolt ajánlatában találunk 178 forintért. Nem kicsi a spórolás, akadnak készletek 4800-5500 forintért is.

 • Tempera

A legolcsóbban az egyik hipermarketben találtunk, 399 forintért. Ennek majdnem tízszereséért is lehet kapni, 3800 forintért.

 • Ecsetszett (2 darabos)

Az egyik legnagyobb hazai hiper láncnál 149 forintért találtunk ecsetszettet, de 180 forintért lehet kapni egyetlen darabot is, póniszőrből.

 • Színes ceruzák

Már 399 forintért is találni az egyik hipermarket kínálatában, de ennél jóval drágábban is vehetünk: 4400, vagy 5500 forintot is elkérhetnek egy készletért.

 • Írólap

44 forint egy csomag a neten, de ugyanúgy 125 forintért is lehet kapni.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 • Füzet

Már 19 forintért árulják a füzeteket az egyik hipernél, de itt is jóval drágább árakkal is találkozhatunk. Például egy az egszerű füzetnél vastagabb darab már akár 2500 forint is lehet.

 • Füzetborító

A legolcsóbbat egy webáruház kínálatában találtuk, 7 forintért. De van olyan csomag, amiben ugyanolyan átlátszó műanyag füzetborítás 150 forint per darabra jön ki.

 • Tolltartó

Az egyik hipermarketben 249 forint egy üres hengeres tolltartó, és lehet kapni akár 3300 forintért is.

 • Tisztasági csomag

A tisztasági csomag egy fogkefetartót, műanyagpoharat, szappantartót tartalmaz, az egyik webáruház kínálatában legolcsóbban ez 392 forint. Az ennél színesebb, mintás darabok pedig 2240 forintba kerülnek.

 • Grafit ceruza

Már lehet kapni 22 forintos darabáron, de az online keresés eredményeképpen találni 90 forint per darabért is, és ezek még csak az "amatőr" termékek.

 • Tornazsák

Az egyik legolcsóbb ajánlatban 382 forint szerepel, de az árösszehasonlító oldalak tanúsága szerint van 6400 forintért is.

 • Ragasztóstift

Majdnem az 50 forintos ár tízszereséért is lehet kapni ragasztóstiftet, 480 forintért.

 • Olló

Az egyik webáruházban 180 forint a legolcsóbb 12 centis pengéjű gyerekolló, míg egy azonos paraméterekkel rendelkező olló akár 1800 forint is lehet.

NEKED AJÁNLJUK
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm