25 °C Budapest
Már szeptembertől rövidebb lehet a tanóra: a maradék 15 perc sem veszik kárba

Már szeptembertől rövidebb lehet a tanóra: a maradék 15 perc sem veszik kárba

2016. június 15. 19:03

Már szeptembertől bevezethetik a 30 perces tanórákat az általános iskolákban, azonban a maradék 15 percben is oktatás folyik majd, viszont játkos formában folytatódik az ismeretek átadása - írja az Index.

Kedden is ülésezett a köznevelési kerekasztal, amely foglalkozott Palkovics László államtitkár múlt héten bedobott 30 perces tanóra-javaslatával. Az államtitkár múlt héten javasolta, hogy az alsó tagozatban legyenek 45 helyett 30 percesek a tanórák.

Sipos Imre köznevelési helyettes államtitkár most azt mondta, hogy ez nem jelent majd új csengetési rendet, a fennmaradó 15 percet játékos módon lehetne felhasználni.

Ezt az új rendet szeptember 1-jétől már alkalmazhatják az iskolák, ezt a tárca maximálisan támogatja.

Sipos azt is mondta, hogy augusztus közepére elkészíti az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet azokat a tanmenetjavaslatokat, amelyek bár még nem változtatnak a kerettantervi óraszámokon, de a tananyag feldolgozásában jóval nagyobb szabadságot biztosítanak majd.

Sipos Imre a labdarúgás kerettantervéről is beszélt. Mint mondta, semmiféle kötelezettségről nincs szó, a lehetőségeket szeretnék színesíti, példaként hozta fel még a kézilabdát és kosárlabdát. Azaz heti két órára - ha megvannak a feltételek - választhatják, bevezethetik ezeket a tanterveket, több ilyen kerettantervet is lehet használni.

NEKED AJÁNLJUK
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 7. csütörtök
Apollónia
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. július 7. 07:02