Nagy az érdeklődés az alternatív iskolák iránt

Nagy az érdeklődés az alternatív iskolák iránt

2015. augusztus 31. 10:01

Szeptember elsején kezdődik a tanítás, de soha ennyien nem jelentkeztek még alternatív iskolákba mint az idén, kétszer, háromszor annyian szeretnének ilyen intézményekben tanulni, mint eddig - írja a Világgazdaság.

Holnap több mint ötezer intézményben kezdődik meg a tanítás, idén országszerte négyezerrel kevesebb - 74121 - elsős indul először iskolába. 2200 intézményben, 5147 helyen, több mint 1 millió diák tanul majd a most kezdődő tanévben.

Alternatív vagy alapítványi fenntartásban Magyarországon mintegy 1200 óvoda, általános iskola, gimnázium, szakközépiskola, szakmunkásképző és főiskola működik és a számuk egyre nő, az igény ugyanis évről évre nagyobb. Kulcsár Gábor, a pesthidegkúti Waldorf iskola vezetője elmondása szerint: a fővárosi intézményekben van, ahol párhuzamos osztályokat is el tudtak indítani akkora lett az igény, az elmúlt öt évben két-háromszorosára nőtt az érdeklődés.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18