0 °C Budapest
Budapest, 2021. szeptember 23.Orbán Viktor miniszterelnök a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson a Várkert Bazárban 2021. szeptember 23-án.MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor: jöhet a teljes 13. havi nyugdíj 2022-ben?

2021. szeptember 24. 08:05

Orbán Viktor a Kossuth Rádió, Jó reggelt Magyarország c. műsorában beszélt demográfiáról, minimálbérről, 13. havi nyugdíjról, illetve a járvány 4. hullámáról is.

„Európa jövőjének legfontosabb kérdése, hogy lesz-e Európának jövője. Ez pedig a gyerekeken, a gyerekeinken múlik. Európa jövője nem az iparban, nem a zöldítésben, nem a digitalizációban van, persze ezek is fontosad, de Európa jövője a gyerekekben van” – ezzel kezdte Orbán Viktor, a Kossuth Rádió, Jó reggelt Magyarország c. műsorában.

"A termékenységi rátának 2,1-nek kellene lennie, most ilyen 1,5 körül van, de katasztrofális 1,2-ről indultunk" - tette hozzá a miniszterelnök, aki elmondta azt is, hogy kormányzatuk vezérfonala,

ha gyereked van, akkor élj jobban.

Orbán szerint kell gazdasági motiváció ahhoz, hogy a fiatalok minél korábban vállaljanak gyermeket. A miniszterelnök beszélt a családos adókedvezményről is, azt mondta, a kisvállalkozóknak is fontos, hogy visszakapják a befizetett adójuk egy részét. „Ez egy új elem, azt hittem nem tudjuk megoldani, de sikerült” – mondta el Orbán Viktor.

A miniszterelnök beszélt a 200 000 forintos minimálbérről is. Azt mondta, le kell csökkenteni a munkáltatók adóterheit, mert ha valaki rosszul emel minimálbért, abból munkanélküliség lehet. Orbán Viktor szerint a garantált bérminimum is jelentősen meg fog nőni.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Orbán Viktor beszélt a lehetséges lezárásokról, ő ennek nem híve, hiszen az a 6 millió oltottat érintené a legrosszabbul. A miniszterelnök szerint, ha a járványhelyzet megköveteli, akkor ő az oltási igazolványhoz való szigorúbb visszatérést tudja elképzelni.

(Címlapkép - MTI/Koszticsák Szilárd)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 5. vasárnap
Ágota, Ingrid
5. hét
Február 5.
Nutella Nap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?