An elderly woman holds an open black empty coin purse in her hands on the lap, the concept of poverty, finance, retirement

Ennyi lesz a nyugdíjemelés júniustól: a legtöbben még 1000 forintot sem kapnak

2021. május 19. 15:23

Megjelent a kormányrendelet a júniusi kiegészítő nyugdíjemelésről. Az ellátások 0,6 százalékkal emelkednek. Ez annyit jelent, hogy egy átlagos nyugdíjasnak 890 forinttal lesz magasabb az eláátása, ám a legkisebb nyugdíjból élőknek még 200 forint emelés sem jut.

Megjelent a Magyar Közlönyben a kormányrendelet a júniusi kiegészítő nyugdíjemelésről, amely szerint a nyugdíjak és nyugdíjszerű ellátások (ilyenből 27 fajta van) 0,6 százalékkal emelkednek év elejéig visszamenőleg.

Az emelés a tizenharmadik havi járadékra is vonatkozik, a jogosultak a júniusi folyósítással kapják meg az első magasabb összeget és a visszamenőleges emelés mértékét.

Az átlagnyugdíj 148 450 forint volt az év elején, így a mostani emelés havi 890 forint pluszt jelent egy átlagos nyugdíjasnak. A 28 500 forintos minimális nyugdíj 171 forinttal nő.

Mivel most tehát visszamenőleg egy összegben csapják hozzá az emelt járandósághoz a pluszt, így júniusban a májusihoz képest átlagosan durván 5500 forinttal magasabb nyugdíj érkezik annak, aki a 148 450 forintos ellátást kapta.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A nyugdíjemelésre azért volt szükség, mert a kormány 3 százalékos prognózisát jelentősen meghaladhatja az infláció. Az MNB előrejelzése szerint 2021-ben 3,9-4 százalékkal nőhetnek a fogyasztói árak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 24. szerda
Kinga, Kincsõ
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem