Nyugdíjemelés: ennyit kap jövőre Medveczky, Koós és Paudits

Nyugdíjemelés: ennyit kap jövőre Medveczky, Koós és Paudits

2016. november 10. 16:31

A kormánytervezet szerint jövőre 0,9 százalékkal emelkedhetnek a nyugdíjak. A növekedést a legtöbb nyugdíjas azonban nem igazán fogja érezni, hiszen a jelenlegi átlagnyugdíj mindössze 986 forinttal emelkedhet. De mennyivel kapnak majd többet a magyar celebnyugdíjasok?

A napokban került fel a kormany.hu-ra az az előterjesztés-tervezet, amely 2017-re 0,9 százalékos nyugdíjemelést javasol, ez pedig megegyezik a kormány jövő évi inflációs várakozásával. Ez főként azért érdekes, mert a Magyar Nemzeti Bank (MNB) előrejelzése 2,3 százalékos drágulást vetít előre jövőre, vagyis amennyiben az MNB előrejelzése valósul meg, akkor csökkenne a nyugdíjak reálértéke.

Ha pedig jövőre év közben kiderül, hogy a kormány valóban kisebb mértékben emelte a nyugdíjakat, mint az infláció mértéke, akkor életbe lép az évközi rendkívüli nyugdíjemelés. Ez egyébként nem lenne egyedülálló eset, ugyanis 2011-ben és 2012-ben is volt már erre példa.

Vagyis 2017 novemberében egy összegben kapnák meg a nyugdíjasok a nyugdíjemelés pótlását.

Pontosan mennyivel nőhetnek a nyugdíjak?

A 0,9 százalékos emeléssel számolva a jelenlegi öregségi átlagnyugdíj összege 109 561 forintról 110 547 forintra emelkedne. Hazánkban azonban a legtöbb nyugdíjas százezer forint alatti nyugdíjból él, nekik a nyugdíjemelés az átlagosnál, vagyis 986 forintnál is kisebb növekedést jelent majd.

Mennyivel kapnak többet jövőre a celebnyugdíjasok?

A nyugdíjas hírességek egymás után mesélnek arról, hogy mennyire alacsony nyugdíjat kapnak. A legtöbben nem is igazán tudják elképzelni, hogy mi lenne, ha nem kapnának még most felkéréseket és nem tudnának dolgozni, vagy esetleg ne takarékoskodtak volna korábban.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nagy Ferónak a nyugdíja az idei évben is csupán 41 000 forint havonta, ezért számára az emelés nem lesz túl nagy összegű, összesen 369 forinttal visz majd neki többet a postás. De nem kap 500 forintnál sokkal többet Koós János, Paudits Béla és Medveczyk Ilona sem.

NEKED AJÁNLJUK
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 17. szerda
Jácint
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 17. 20:55