Ezen röhög most fél Budapest: ezt tényleg komolyan gondolták?

Ezen röhög most fél Budapest: ezt tényleg komolyan gondolták?

2016. augusztus 31. 18:00

Megdöbbentő kiállítás borzolja mostanság a Gozsdu Udvar látogatóinak, vagy legalábbis egy részének idegrendszerét. Egy olvasónk szerint például már az ötlet is borzalmas. Szerinted?

Jártál mostánában a Gozsdu Udvar környékén? Nem? Pedig érdemes lenne benézned, mert megnyílt az ország első és egyetlen

NYUGDÍJMÚZEUMA!

Igen, jól olvastad: nyugdíjmúzeum! Ízlelgesd még: N-Y-U-G-D-Í-J-M-Ú-Z-E-U-M

A korántsem hétköznapi kampánnyal az OTP Nyugdíjpénztár arra szeretné - avagy szerette volna - felhívni a lakosság figyelmét, hogy "ha nem tesznek félre, akkor könnyen előfordulhat, hogy élethosszig tartó munka vár rájuk".

És bár a cél valóban nemes - hiszen számtalan nyugdíjkutatás igazolja, hogy fenntarthatatlan a magyar nyugdíjrendszer -, a tárlat fogadtatása mégsem aratott osztatlan sikert. Mondjuk olvasónk képeit látva ezen mi sem nagyon csodálkozunk.

Már az ötlet is borzalmas! Ezt tényleg komolyan gondolták a kreatívok? A Gozsdu-udvart nagy részben külföldiek látogatják, vagy talaj részeg magyarok. Melyik szegmensre akarnak lőni? A megvalósítás pedig annyira borzalmas, a bábuk annyira rondák, hogy legszívesebben bedobnám a vitrin üvegét és letakarnám a babákat

- fűzte hozzá képeihez olvasónk.

Hogy a pénzintézet kampánya célt ér-e, azt nem tudjuk, de az kétségtelen, hogy azonnali cselekvésre van szükség. Több statisztikai adat is igazolja ugyanis, hogy a magyar nyugdíjrendszer - több európai országhoz hasonlóan - legnagyobb problémája az, hogy a társadalom szépen lassan elöregszik, a korfa pedig egyre inkább fordított piramis formáját veszi fel.

Szakértők szerint emiatt a hazai nyugdíjrendszer 20-30 évig ugyan még kitarthat, de azt követően a romló demográfiai tendenciák miatt nem lehet majd elkerülni az állami nyugdíjak visszaesését.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Egyszerűen nem lesz elég járulékfizető a mostani szintekhez hasonló nyugdíjak kifizetésére.

Ennek fényében a szakemberek reformértékű lépéseket javasolnak. Ilyen többek között a megfelelő kormányzati kommunikációs is: a gyerekeink és az unokáink érdekében tudatosítani kell már most az emberekben, hogy a mostani járulékfizetésünkkel a szüleinkkel szembeni adósságunkat törlesztjük. Mindemellett az is kiemelten fontos, hogy a felnövő generáció a munkaerőpiacon is el tudjon helyezkedni - legyünk őszinték, itt is vannak még hiányosságok bőven.

Ugyan a foglalkoztatottság egyelőre állami segítséggel javulni tudott, de az idősek és a foglalkoztatottak aránya, a romló demográfia adatok következtében idővel könnyen felborulhat. Aggasztó folyamat például, hogy a 20-30 év közötti korosztály nem akar házasodni és gyereket vállalni, ezen felül több százezren hagyták el az országot és a döntő többségük nem is akar visszatérni.

Nem elég tehát a sült galambra várni, hanem ma az öngondoskodás is feltétlenül szükséges a gondtalan nyugdíjas évekhez. A lakosság körében sajnos ezt az alapvetést ma még kevesen osztják, kutatások szerint

csupán minden harmadik magyar spórol a nyugdíjára.

Pedig, ha valaki legalább annyi pénzből szeretne élni nyugdíjasként, mint amennyit ma keres, ahhoz hozzávetőlegesen 15-20 millió forintot kellene félre tennie a munkával töltött évek alatt.

NEKED AJÁNLJUK
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 2. szombat
Ottó
26. hét
Július 2.
UFO Világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?