Ezen röhög most fél Budapest: ezt tényleg komolyan gondolták?

Ezen röhög most fél Budapest: ezt tényleg komolyan gondolták?

2016. augusztus 31. 18:00

Megdöbbentő kiállítás borzolja mostanság a Gozsdu Udvar látogatóinak, vagy legalábbis egy részének idegrendszerét. Egy olvasónk szerint például már az ötlet is borzalmas. Szerinted?

Jártál mostánában a Gozsdu Udvar környékén? Nem? Pedig érdemes lenne benézned, mert megnyílt az ország első és egyetlen

NYUGDÍJMÚZEUMA!

Igen, jól olvastad: nyugdíjmúzeum! Ízlelgesd még: N-Y-U-G-D-Í-J-M-Ú-Z-E-U-M

A korántsem hétköznapi kampánnyal az OTP Nyugdíjpénztár arra szeretné - avagy szerette volna - felhívni a lakosság figyelmét, hogy "ha nem tesznek félre, akkor könnyen előfordulhat, hogy élethosszig tartó munka vár rájuk".

És bár a cél valóban nemes - hiszen számtalan nyugdíjkutatás igazolja, hogy fenntarthatatlan a magyar nyugdíjrendszer -, a tárlat fogadtatása mégsem aratott osztatlan sikert. Mondjuk olvasónk képeit látva ezen mi sem nagyon csodálkozunk.

Már az ötlet is borzalmas! Ezt tényleg komolyan gondolták a kreatívok? A Gozsdu-udvart nagy részben külföldiek látogatják, vagy talaj részeg magyarok. Melyik szegmensre akarnak lőni? A megvalósítás pedig annyira borzalmas, a bábuk annyira rondák, hogy legszívesebben bedobnám a vitrin üvegét és letakarnám a babákat

- fűzte hozzá képeihez olvasónk.

Hogy a pénzintézet kampánya célt ér-e, azt nem tudjuk, de az kétségtelen, hogy azonnali cselekvésre van szükség. Több statisztikai adat is igazolja ugyanis, hogy a magyar nyugdíjrendszer - több európai országhoz hasonlóan - legnagyobb problémája az, hogy a társadalom szépen lassan elöregszik, a korfa pedig egyre inkább fordított piramis formáját veszi fel.

Szakértők szerint emiatt a hazai nyugdíjrendszer 20-30 évig ugyan még kitarthat, de azt követően a romló demográfiai tendenciák miatt nem lehet majd elkerülni az állami nyugdíjak visszaesését.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Egyszerűen nem lesz elég járulékfizető a mostani szintekhez hasonló nyugdíjak kifizetésére.

Ennek fényében a szakemberek reformértékű lépéseket javasolnak. Ilyen többek között a megfelelő kormányzati kommunikációs is: a gyerekeink és az unokáink érdekében tudatosítani kell már most az emberekben, hogy a mostani járulékfizetésünkkel a szüleinkkel szembeni adósságunkat törlesztjük. Mindemellett az is kiemelten fontos, hogy a felnövő generáció a munkaerőpiacon is el tudjon helyezkedni - legyünk őszinték, itt is vannak még hiányosságok bőven.

Ugyan a foglalkoztatottság egyelőre állami segítséggel javulni tudott, de az idősek és a foglalkoztatottak aránya, a romló demográfia adatok következtében idővel könnyen felborulhat. Aggasztó folyamat például, hogy a 20-30 év közötti korosztály nem akar házasodni és gyereket vállalni, ezen felül több százezren hagyták el az országot és a döntő többségük nem is akar visszatérni.

Nem elég tehát a sült galambra várni, hanem ma az öngondoskodás is feltétlenül szükséges a gondtalan nyugdíjas évekhez. A lakosság körében sajnos ezt az alapvetést ma még kevesen osztják, kutatások szerint

csupán minden harmadik magyar spórol a nyugdíjára.

Pedig, ha valaki legalább annyi pénzből szeretne élni nyugdíjasként, mint amennyit ma keres, ahhoz hozzávetőlegesen 15-20 millió forintot kellene félre tennie a munkával töltött évek alatt.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 22. kedd
Paulina
25. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?